Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa, partener al Poliţiei în campania „Copilărie fără delincvenţă”

Şcoala Generală nr. 1 din Bistriţa este în atenţia poliţiştilor, în cadrul acestei instituţii derulându-se campania naţională de prevenire „Copilărie fără delincvenţă” .
Astfel, în prima zi a săptămânii, poliţiştii de prevenire a criminalităţii, alături de reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud s-au întâlnit cu elevii din clasele a VI-a şi a VII-a, pentru a le prezenta prevederile legale care fac referire la infractorii-minori, consecinţele comiterii de infracţiuni, precum şi cauzele şi formele de manifestare a delincvenţei juvenile.
„Cu acest prilej au fost dezbătute cazuri concrete în care au fost implicaţi minori, autori ai unor fapte de natură penală, iar poliţiştii au transmis recomandări preventive, pentru ca elevii să nu ajungă în astfel de situaţii.
Recomandările poliţiştilor bistriţeni au vizat, în special, furturile, tâlhăriile şi manifestările de violenţă şcolară, întrucât statisticile au evidenţiat predispoziţia minorilor spre comiterea acestui gen de infracţiuni.
Activităţile de informare vor continua pe parcursul lunii ianuarie, fiind completate şi de alte tipuri de manifestări antidelincvenţă- concursuri, expoziţii pe teme preventive etc”, menţionează subinspectorul Virginia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.
***
Proiectul naţional vizează creşterea gradului de informare a minorilor sub 14 ani, a părinţilor şi a cadrelor didactice, cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile, şi se desfăşoară pe plan local în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, precum şi cu alte instituţii şi ONG- uri din judeţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]