Primarul Creţu: Creditul pentru Pârtia Cocoş, reabilitarea termică a blocurilor şi Podul Berăriei va fi plătit până în 2024! Are dobânda mai mică decât cel pentru străzi!

          Primarul Ovidiu Creţu a făcut o comparaţie, în cadrul unei conferinţe de presă, între cele două credite accesate de  municipalitate în 2006 – pentru asfaltarea a 32 de străzi, pe perioada lui Vasile Moldovan, şi cel din 2013 – pentru Pârtia Cocoş, reabilitare blocuri şi Podul Berăriei, din mandatul său. Acesta a ţinut să precizeze că doar 46% din banii împrumutaţi în 2013, respectiv 16,9 milioane lei, au fost folosiţi la pârtie. Mai mult, dobânda a fost mult mai bună, iar acest credit va fi rambursat în integralitate în 2024, a precizat primarul Bistriţei.

          „În anul 2006, Primăria a luat în jur de 35 milioane lei. În anul 2014, Primăria a luat un împrumut de 36,880 milioane lei. Primul împrumut a fost folosit pentru reparaţia străzilor din Bistriţa, 32 de străzi, la care de atunci le-am mai tras un strat de asfalt sau le-am mai făcut n reparaţii. La acel împrumut, pe care-l  vom plăti până în anul 2029, dobânda totală este de 24 milioane lei. Din împrumutul pe care l-am luat în 2013 şi am început rambursarea în 2014, am folosit 16,9 milioane lei, restul a fost folosit pentru reabilitări termice şi Podul Berăriei. Acest împrumut are scadenţa în 2024. (…) Dobânda pe care o plătim la cel de-al doilea împrumut e de 7,3 milioane lei, faţă de 24 milioane. Aş vrea să se reţină că împrumutul luat pentru echipamentele care dotează pârtia de schi este incomparabil mai avantajos, ca să nu mai vorbesc că ce am cumpărat este acolo, folositor încă mult timp, fără să mai trebuiască să punem alte straturi de asfalt”, a explicat primarul Ovidiu Creţu.

          Potrivit acestuia, până-n prezent investiţia de la Pârtia Cocoş însumează aproximativ 27 milioane lei, bani care includ şi investiţiile pentru care încă nu s-au făcut plăţi, nefiind livrate echipamentele.

          Primarul Creţu a menţionat că, în zonă, ar putea fi amenajat un downhill parc sau să fie amplasat un alpine coaster, pentru perioada de vară. „Este proiectul meu şi sunt mândru că am reuşit să-l aduc în această fază. Regretul meu este că nu am reuşit să finalizăm aceste investiţii minore, astfel încât să putem schia trei luni pe an. Bugetul pentru 2020 îl face primarul în funcţie şi voi pune bani pentru cele două obiective, astfel încât să asigurăm capacitatea de producere a zăpezii la nivel corespunzător”, a mai spus primarul Ovidiu Creţu.

 

Comentarii

21/01/20 15:01
Iarna bistrițeană

Bistrița, cuscrii și struțul,
Pun omăt nou pe deluțul
Ce ne dă numai frisoane.
Unde stai pitit, baroane?
Schi nautic, stil Zambezi,
Născut în mustul zăpezii.
Costă mult Pârtia Crețu?
Bistrițeni, acesta-i prețul.

Cocoș - sorbi la gologani,
Ca-n Punguța cu doi bani.
Cucurigu!!! strigi de-amar,
Dați punguța dom primar!
Și pe deal cânți: Cucurigu,
Schiați c-am arestat frigul!
Tacă-ți pliscul, măi Cocoș,
Că doarme-mpăratul Roș!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5