Prof. Monica Halaszi de la "Liviu Rebreanu", decorată cu Ordinul Meritul pentu Învățământ în grad de Cavaler

Șapte profesori de limba și literatura română au fost decorați, miercuri, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis, cu Ordinul "Meritul pentru Învățământ" în grad de Cavaler, pentru că au contribuit "în mod exemplar la formarea intelectuală și fizică a tinerelor generații precum și la creșterea aportului învățământului la dezvoltarea societății românești". 

Cei șapte profesori decorați sunt: Ioana Maria Tuduce (Colegiul Național "Silvania" — Zalău), Sofia Dobra (Școala Gimnazială 131, București), Monica Halaszi (Colegiul Național "Liviu Rebreanu" — Bistrița), Mircea Bertea (Colegiul Național Pedagogic "Gheorghe Lazăr"—Cluj-Napoca), Oana-Maria Marin (Școala Gimnazială "I.G. Duca" — București), Diana Cătălina Popa (Colegiul Național "Vasile Alecsandri" — Galați) și Daniela Luminița Creredeev (Școala Gimnazială Vatra Moldoviței — Suceava).

"De Ziua Limbii Române, celebrăm împreună esența spiritului și a identității românești, liantul care ne conectează, dincolo de granițe, pe toți cei care simțim și vorbim românește", a declarat Iohannis, la începutul discursului, citat de Agepres. El a subliniat că Ziua Limbii Române este sărbătorită de "români din țară și din afara granițelor, cetățeni ai Republicii Moldova". Iohannis le-a mulțumit profesorilor "pentru contribuția la formarea intelectuală și civică a tinerelor generații și la dezvoltarea societății românești, prin cultivarea limbii române".

Potrivit șefului statului, "profilul noilor generații de elevi se schimbă, iar capacitatea profesorilor de a-și îndeplini misiunea trebuie să se adapteze acestor evoluții".

"Rolul profesorilor de limba română devine astfel acela de păstrător al identității naționale, într-un context dinamic, aflat într-o rapidă și permanentă schimbare. Sunt bucuros că am ocazia să recunosc meritele unor dascăli cu vocație, care se remarcă prin dăruirea față de profesia didactică și față de comunitate, precum și prin exemplul pe care îl oferiți tinerilor. Rezultatele dumneavoastră sunt excepționale — fie la concursuri și olimpiade școlare de limba și literatura română, fie în motivarea elevilor în parcursul educațional către devenirea lor ca membri activi în societate", a declarat Iohannis, potrivit Agepres.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]