Prorectorul UTCN, ing. prof. univ. dr. Daniela Popescu: Vom dezvolta, la Bistriţa, cursuri postuniversitare în domeniul radioterapiei medicale

Prof. univ. dr. ing. Daniela Popescu, prorectorul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca a declarat că acest proiect de reabilitare a clădirii fostului tribunal, aflată în administrarea universităţii, s-a dezvoltat într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean. Universitarul clujean a menţionat că prezenţa UTCN la Bistriţa face parte dintr-o strategie mai veche.
 
          „Poate nu ştiţi, dar în realitate, Universitatea Tehnică este la Bistriţa din 1975, când era un institut de subingineri. Am produs ani de zile multe promoţii de subigineri pentru industria din zonă. Din 2000 am avut învăţământul de 5 ani, din 2007, când s-a semnat Tratatul de la Volonia avem această  specializare master-licenţă. Tot timpul noi am lăsat un loc deschis între universitate şi mediul socio-economic, de aceea specializările pe care le avem acum au fost în permanenţă discutate cu mediul economic în cadrul Camerei de Comerţ, în cadrul agenţiilor de dezvoltare", a precizat prorectorul Daniela Popescu.
 
          Potrivit acesteia, în urma acestei consultări a mediului de afaceri, la Bistriţa este specializarea „Maşini unelte şi sisteme de producţie", specializarea „Robotică", specializarea „Inginerie economică industrială". „Copilul nostru cel mai tânăr şi smart este specializarea de „Inginerie medicală", pe care am dezvoltat-o la Bistriţa şi în colaborare cu Spitalul Judeţean, şi atunci când legislaţia ne-a permis am făcut dezvoltările de rigoare. Avem la Bistriţa trei masterate, de Sudură, la cererea expresă a Comelf, masterat desfăşurat împreună cu Asociaţia Română de Sudură, masteratul de „Management şi ingineria calităţii", la cererea expresă a RAAL şi Comelf. Studenţii de la acest masterat sunt în exclusivitate angajaţi ai acestor firme. Mai avem masteratul de Robotică, care este gândit ca o continuare a specializării de licenţă. La Bistriţa avem deja doctoranzi şi chiar doctori care au continuat aceste studii sub umbrela Universităţii Tehnice", a menţionat prof. univ. dr. ing. Daniela Popescu.
 
          Prorectorul UTCN a anunţat că, după aprobarea Senatului Universităţii, din acest an vor fi dezvoltate cursuri postuniversitare în domeniul radioterapiei medicale, la cererea Spitalului Judeţean de Urgenţă.
 
          În acest an universitar, la Bistriţa au fost 130 locuri bugetate pentru licenţă şi 40 locuri pentru masterat, alocate de Ministerul Educaţiei pentru UTCN. „Din punctul de vedere al calităţii educaţiei, să ştiţi că acele cadre didactice care predau la Cluj la aceste specializări predau şi la Bistriţa. În acest semestru sunt 93 cadre didactice care vin de la Cluj la Bistriţa. (...) Îmi face mare plăcere să predau aici specializările de „Robotică" şi de „Maşini unelte", pentru că studenţii de aici de la Bistriţa au şi experienţa lucrării în aceste firme şi discuţiile pe care le avem sunt profesionale şi ei sunt implicaţi în această dezvoltare", a adăugat Daniela Popescu. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5