Reabilitarea termică a blocurilor, în rate

Asociaţiile de proprietari vor putea plăti eşalonat, în maxim 10 rate, costurile pentru reabilitarea termică a apartamentelor pe care le deţin în Bistriţa.

Consiliul Local a aprobat în unanimitate, un proiect de hotărâre care prevede ,,stabilirea unor măsuri referitoare la eşalonarea obligaţiilor de plată ale Asociaţiilor de Proprietari pentru lucrările de reabilitare termică a blocurilor" . Astfel, asociaţiile de proprietari vor putea plăti cele 15 procente din suma totală a lucrărilor de execuţie, aproximativ 600 de euro pe apartament, eşalonat, în maxim 10 rate.

Măsura a fost luată ca urmare a faptului că unele familii nu dispuneau de acel procent stabilit, iar acest lucru punea în pericol execuţia reabilitării întregului bloc.

Pentru acest an, în programul de reabilitare termică în Bistriţa, au fost cuprinse 24 de blocuri, adică 884 de apartamente, banii alocaţi pentru aceste lucrări însumând 4.000.000 de lei.

Beneficiile izolării termice a blocurilor sunt: reducerea consumului la energia termică cu până la 47% şi acordarea unui certificat de performanţă energetică pentru fiecare apartament reabilitat termic. Acesta ar urma să fie obligatoriu pentru tranzacţionarea pe piaţa imobiliară, crescând totodată valoarea imobilului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]