Referendum, 6-7 octombrie: A fost constituit Biroul Electoral Judeţean

Judecătorul Alexandru Dorin Petrişor a fost desemnat preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripţie al judeţului Bistriţa-Năsăud pentru referendumul de reviziure a Constituţiei, care va avea loc în 6 şi 7 octombrie.

         Sâmbătă a avut loc şi desemnarea în BEJ B-N a delegaţilor partidelor politice parlamentare şi organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au grup parlamentar propriu în ambele Camere ale Parlamentului. Pentru că doar cinci formaţiuni au grup parlamentar propriu în ambele Camere, ca membri au fost desemnaţi Remus Macarie (ALDE),  Lorand Alexandru Mathe (UDMR), Mărioara Gaga-Seica (PNL), Alexandru Vintilă (USR) şi Andreea Maria Suhanyi (PSD).

Ulterior, Biroul Electoral Central a luat o hotărâre de interpretare a a art. II din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 27/2007 și a art.26 alin. (1) din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, menționând că acestă condiție de a avea grup parlamentar propriu la Camera Deputaților și Senat este valabilă doar pentru organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, astfel că Partidul Mișcarea Populară va avea reprezentat în BEJ BN, propunerea fiind Ancuța Florina Irimie.

         Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean  nr. 6 Bistriţa-Năsăud are sediul în Palatul Administrativ (camera 6, parter) şi programul este zilnic între orele 10-16.

Comentarii

24/09/18 12:00
Nasaudean

Sper ca judecatorii sa le spuna votantilor ca potrivit legilor civile si de dreptul familiei , FAMILIA este una si CASATORIA cu totul altceva si ca acest Referendum , este doar o risipa de bani publici !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]