(RE)Modernizarea DJ 151, cu fonduri europene, prioritate pentru Consiliul Judeţean

                    Preşedintele Radu Moldovan a anunţat că prioritatea zero pentru drumurile judeţene în mandatul viitor va fi modernizarea DJ 151, tot prin fonduri europene. „Lucrăm la cadastrare, intabulare şi aşteptăm să vină banii pentru lucrările de proiectare de la UE prin ADR Nord-Vest pentru DJ 151. Pentru următorul exerciţiu financiar, prioritatea zero a Consiliului Judeţean va fi modernizarea în sensul bun al cuvântului a DJ 151, pentru că s-a mai intervenit acum zece ani”, a explicat şeful administraţiei judeţene.

          Preşedintele Moldovan a menţionat că noul proiect va fi total diferit, de la calitatea lucrărilor, până la modul de abordare. „Toate proiectele pe care le facem în momentul de faţă, le proiectăm cu rigolă, podeţ, trotuar, pe lângă calea de rulare. Cât voi mai fi eu aici nu se vor mai face modernizări de drumuri în care să nu fie podeţe, şanţuri. Ne dorim să tratăm inclusiv problema trotuarelor. Mai sunt probleme cu proprietatea. La Sigmir, gardul e în drum, casa în şanţ. Nu putem face investiţii decât pe domeniul public intabulat sau mai e varianta prin care se pot face acorduri între Consiliul Judeţean şi Consiliul Local pe domeniul public al UAT-ului respectiv, iar a treia variantă, prin act notarial de acord al proprietarului”,  spus Radu Moldovan.

          Proiectul va fi depus pe POR 2021-2027, în prezent aşteptându-se fonduri europene pentru pregătirea documentaţiei tehnice, atât pentru acest drum judeţean, cât şi pentru restaurarea Castelului de la Comlod.

          Preşedintele CJ a adăugat că din cei 698 km cât însumează reţeaua de drumuri judeţene, pentru 600 km există proiecte şi finanţare, multe dintre ele finalizate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5