Rombat a dat o mână de ajutor la înfrumuseţarea Şcolii Gimnaziale Avram Iancu

Bucurie, zâmbete, speranţe, depănări de amintiri din vacanţă, elevi nerăbdători, părinţi, surori, fraţi, bunici etc., mulţime de buchete de flori, toate adunate într-un corolar la sunetul gingaş şi îndrăgit al clopoţelului, care a vestit că începe un nou an şcolar, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Bistriţa.

          Într-o curte plină cu zumzete de glasuri cristaline de elevi, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an şcolar 2017-2018, la această cunoscută unitate şcolară, în prezenţa oficialităţilor locale şi a invitaţilor – Daniel Suciu – deputat, Petru Creţu – comisar la IPJ B-N, dir. Ioan Repede de la SC „Rombat” SA, Cristian Codorean, reprezentantul Consiliului Local Bistriţa etc.

          După intonarea Imnului Naţional, prof. Elena Andron, directorul Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” a prezentat mesajul M.E.N, adresat elevilor şi cadrelor didactice în noul an şcolar, după care deputatul Daniel Suciu a urat elevilor un an cu realizări şi împliniri, viaţa de elev fiind una frumoasă, comisarul Petru Creţu, de la IPJ B-N, urându-le  succese şi fără evenimente neplăcute, poliţia fiind alături de ei în toate activităţile şi protejându-i.

          Dir. Ioan Repede a fost sensibilizat de „zumzetul” elevilor, care este atât de plăcut şi care inspiră încredere şi speranţă.

          Directorul şcolii, prof. Elena Andron, a adus mulţumiri S.C. „Rombat” SA, personal d-lui Ioan Repede, care a sponsorizat şcoala cu suma de 50.000 lei pentru confecţionarea de dulăpioare individuale pentru fiecare elev din clasele I-IV, în scpopul uşurării greutăţii ghiozdanului pe care îl folosesc în fiecare zi.

          A prezentat şi lista cu noile cadre didactice şi elevii care au păşit, cu sfială şi încredere în localul şcolii.

          Un emoţionant moment l-a constituit primirea bobocilor din clasele pregătitoare, de către elevii claselor a IV-a, printr-un superb pod de flori, pe sub care au trecut, cu emoţie, cei mai mici şi cei mai noi membri ai familiei şcolare.

          Am remarcat trăirile, implicarea în eveniment, speranţele care le-au exprimat, într-un minidialog, pentru un an şcolar bun şi benefic a înv. Ioan Mileşan, de la clasa a III-a E şi înv. Diana Sarca, de la clasa a IV-a D, cadre didactice cu o vastă experienţă la catedră.

          S-a concluzionat, de către directorul instituţiei şcolare, prof. Elena Andron, că prioritatea în această şcoală este formarea personalităţii elevilor, iar educaţia este o latură a vieţii care le oferă paşaportul pentru un viitor sigur elevilor în această şcoală.

          După intrarea în sălile de clasă, pe bănci aşteptau „cuminţi”  manualele care vor deveni „uneltele de lucru” în noul an şcolar 2017-2018.

          Un eveniment de mare sensibilitate, trăiri intense, de fericire şi speranţe, o frumoasă etapă a vieţii, într-o  şcoală frumos ornată, dotată şi primitoare.

          Le urăm multe împliniri, succese, un an bun şcolar, tuturor elevilor şi cadrelor didactice de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]