Jurnaliştii „profesionişti” de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, în conferinţă de presă

„Să fii Reporter de Liceu în media bistriţeană”

O manifestare, de o sensibilitate aparte, cu implicaţii în „arta scrisului” şi a documentării, a avut loc la C.N. „Andrei Mureşanu” din Bistriţa, în data de 15. 11, începând cu ora 10.00, în sala bibliotecii colegiului, prilejuită de ziua de naştere a marelui şi valorosului poet, autor al versurilor Imnului Naţional al României – Andrei Mureşanu, patron spiritual al C.N. „Andrei Mureşanu”, unde tinerii, dar experimentaţii jurnalişti de la ziarul colegiului – CNAM Online – au susţinut o atractivă, interesantă şi „documentată” conferinţă de presă cu tema „Să fii Reporter de Liceu în media bistriţeană”.
Această activitate face parte dintr-un Proiect de Educaţie Socială şi Implicare Activă, coordonator fiind prof. Aurelia Hîruţa, un cadru didactic ambiţios şi bun psihopedagog, care s-a derulat începând din aprilie 2010.
Au onorat cu prezenţa, implicându-se în realizarea acestui deziderat al viitorilor jurnalişti, prof. Nicolae Grigore – director adjunct, prof. Crina Peter – director educativ, colegi din mass-media, care au fost parteneri cu „profesioniştii” de la RDL.
Merită să „trecem în revistă” realizările şi valoarea acestor „iscoditori în aflarea adevărului”, comportându-se uneori ca nişte jurnalişti de investigaţie, adică profesionist.
La Concursul Naţional pentru cel mai bun ziar CNAM Online a ocupat locul III pe ţară, obţinerea locul II la concursul „Vrei să fii jurnalist”, au participat la Concursul Naţional de Lectură – veritabilă şcoală de jurnalism pentru reporterii de liceu, echipa R.D.L. primind „forţe proaspete” pentru a continua activitatea de documentare şi redactare la nivel maxim.
S-au stabilit parteneriate cu două licee din judeţ – „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului şi Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Maieru.
A fost o activitate la care tinerii jurnalişti au cuplat cu „brio”, scoţând în evidenţă rolul şi importanţa omului de presă în societatea noastră, pentru care merită felicitările noastre şi credem că viitorul ziariştilor se află pe mâini bune în Bistriţa.
Felicitări coordonatorilor.

.

Comentarii

15/11/13 20:55
nicoleta

felicitari d-nei Hiruta Aurelia

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]