Se vor aloca bani pentru depozitele de legume-fructe şi zootehnie

De ani de zile producătorii de legume şi de fructe invocă lipsa unor depozite specializate, dar şi a unităţilor de procesare.

În aceste condiţii munca lor este ,,vândută” la preţuri derizorii. Pentru a remedia starea de fapt, începând cu luna noiembrie se vor aloca bani pentru proiectele ce privesc în special depozitele de legume şi fructe.

George Turtoi, directorul general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), a declarat agenţiei Agerpres, citată de Recolta.eu:

,,Vom mai lansa în acest an două sesiuni de depunere de proiecte, una va fi pe măsura 121 privind investiţiile în ferme, cu prioritate pe fermele pentru vaci de carne şi pentru reproducţie la porc, iar cealaltă pe măsura 123 care va viza în principal partea de depozite de legume şi fructe.
Deocamdată, nu putem spune suma exactă care va fi disponibilă pentru aceste două măsuri pentru că suntem în plin proces de dezangajare a tuturor proiectelor neviabile, de unde vom atrage în jur de 200-250 de milioane de euro.

De asemenea, mai avem posibilitatea să facem şi unele realocări de alte măsuri din cadrul aceleiaşi axe de unde mai putem atrage încă 50 de milioane de euro”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5