Senatorul Dobra: Pesediști, încetați să mai promovați legi neconstituționale care provoacă și mari dezamăgiri! Încetați cu populismul și demagogia!

Fluxul imoral și, iată neconstituțional, de legi populiste privitoare la pensii speciale inițiat de PSD, își văd sfârșitul tot mai des la Curtea Constituțională. Reamintesc cazul pensiilor primarilor, la începutul acestei săptamâni cazul pensiilor din Ministerul Transporturilor, urmează pensiile celor din Serviciile de Ambulanță, și, ținută la sertar, legea pensiilor cadrelor didactice.

            Într-o logică ieftină și pesedistă, parlamentarii PSD își rup hainele de pe ei pentru pensiile cetățeniilor dar nimeni în afară de domniile lor nu doresc binele acestora!

Modalitatea aceasta populistă și, mai ales, periculoasă de a face parlamentarism riscă să creeze la nivelul populației beneficiare fustrări imense și nedreptățite urmare a unui limbaj și a unei activități necontrolate și, mai mult, meschine.

Niciuna, dar niciuna dintre inițiativele pesediste nu au susținere financiară într-un buget al asigurărilor sociale ce au atins deficit enorm. Limbajul adoptat de PSD în acest domeniu pune în pericol nu doar stabilitatea țării, ci însăși funcționarea mecanismelor bugetare, dar pesediștii știu asta, însă pe ei îi interesează doar voturile de la viitoarele alegeri.

Singura soluție în acest domeniu atât de vulnerabil și, tot mai des inechitabil, este soluția asumată de PNL, anume recalcularea după o formulă corectă și favorizantă a tuturor pensiilor din România și totodată eliminarea calculelor speciale pentru pensii ” dedicate”.

Nici parlamentarii nu vor mai avea pensii speciale ci, alături de toți cetățenii României, vor avea pensii echitabile! Categorii ”speciale” n-ar trebui să mai existe, iar fondul de pensii se va împărți unitar, după o formulă onestă pentru toată lumea.

 

Vicelider Grup PNL Senat,

Senator Dorin Mircea Dobra

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5