Stelian Dolha, la Şieu şi Teaca, alături de ministrul Agriculturii: Primăriile trebuie să fie mult mai implicate în a oferi consultanță producătorilor si fermierilor

Alături de ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros am discutat vineri cu locuitorii din Șieu și din Teaca, dar și din comunele învecinate acestora despre problemele la ordinea zilei legate de creșterea animalelor, subvenții, asigurarea încărcăturii pe pășune, dar și probleme legate de contextul pandemic cum ar fi redeschiderea târgurilor pentru animale.
Oamenii au solicitat asigurarea pășunilor pentru deținătorii de animale și în funcție de numărul acestora, dar și reconsiderarea zonelor defavorizate, probleme pentru care am făcut demersuri inclusiv atunci când eram deputat de opoziție, în comisia pentru agricultură.
Prețul laptelui, sub 1leu pe litru a rămas și acum una din marile supărări ale crescătorilor de animale din această zonă, așa cum a fost și în urmă cu ani de zile când dezbăteam problemele agriculturii județene în caravanele agroinfo. Asocierea, inclusiv in ceea ce priveste procesarea rămâne principala soluție pentru obținerea unui preț mai bun, dovadă sunt cei care au reușit, și mă gândesc aici la cooperative de productie care lucreaza deja cu marile retail-uri. Evident primăriile trebuie să fie mult mai implicate în a oferi consultanță și sprijin activ producătorilor si fermierilor, iar candidații nostri, Roxana Pașc din Sieu și Florin Oltean din Teaca vor fi acei primari inimoși, eficienți și implicați în problemele concrete ale agricultorilor.
Pe de altă parte, Consiliul Județean poate și trebuie sa fie implicat mult mai activ si în a oferi un suport real fermierilor dintr-un județ preponderent rural, de la creearea unor platforme online pentru vânzarea produselor autohtone până la forme de sprijin concret pentru învățământul dual agricol si multe altele.
Articol electoral comandat de Partidul Naţional Liberal – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de SC RĂSUNETUL MEDIA SRL – WWW.RASUNETUL.RO, CUI mandatar financiar 21200012

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5