Tragedie de Paşti. Accident cu patru morţi, la Telciu. Toţi tineri, în floarea vârstei

Un accident rutier deosebit de grav a fost anunțat prin numărul unic de urgență 112, în noaptea de Paşte, la ora 00.32.
La locul solicitarii au fost directionate două echipaje SMURD, un echipaj de descarcerare și două echipaje de la Serviciul de Ambulanta Judetean Bistrita-Nasaud.
Inițial au fost anunțate trei victime rămase încarcerate într-un autoturism intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate, de pe marginea părții carosabile. În momentul în care echipajele de salvatorii au ajuns la locul indicat, au găsit cinci victime de sex masculin rămase încarcerate, dintre care patru inconștiente.
Intervenția a avut un grad ridicat de dificultate, dat de faptul că stâlpul și firele de electricitate rupte în urma impactului au căzut pe caroseria autoturismului și pe partea carosabilă și au îngreunat intervenția echipajelor de salvatori.
Cele patru victime inconștiente, cu vârste cuprinse între 18 și 36 de ani, au fost extrase și predate echipajelor medicale. Două victime prezentau leziuni incompatibile cu viața, iar pentru celelalte două victime au fost începute manevrele de resuscitare. Din păcate, după mai bine de 45 de minute de aplicare a manevrelor de resuscitare, echipajele medicale au fost nevoite să constate decesul celor patru victime, la locul accidentului.
Se pare că în BMW-ul înmatriculat în Italia, condus de Ioan Boiciuc (18 ani) din Sighet, şi-au găsit moartea, pe lângă şofer şi telcenii Dumitru Gabriel Hordoan ( 20 de ani), Luca Gabriel Rebrișorean (18 ani) și Vasile Moldovan (36 de ani).
A cincea victimă, un tânăr în vârstă de 16 ani, Nicolae Adrian Pop, a fost extras prin luneta autoturismului, conștient, cu leziuni și traumatisme, mai ales în zona membrelor inferioare. Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD l-a transportat la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale suplimentare.
„Pe la miezul nopții a picat curentul electric în tot satul. Eram la bar, cu tovarăși din anii de tinerețe telceană. Au trecut apoi echipaje de poliție și SMURD cu girofarurile pornite. Mergeau înspre capătul din sus al satului. Un BMW – cu numere de Italia, ziceau câțiva de la masă – a intrat într-un stîlp și l-a pus jos. Erau patru adolescenți în mașină. În momentul în care am părăsit localul, din convorbirile telefonice purtate de comeseni cu persoane aflate la fața locului și din informațiile aduse de doi tineri care au venit de acolo, în accident ar fi fost implicați 5 adolescenți. 4 dintre ei ar fi murit. Se pare că șoferul nu avea permis, fiind minor. Alcool plus viteză e combinația devenită clișeu de multă vreme, când vine vorba de astfel de incidente. Și toată seara a fost plin de poliție prin sat.Astfel de accidente, nu neapărat la proporțiile astea, au loc constant în timpul sărbătorilor (de Crăciun și Paște) și implică de multe ori tineri proaspăt întorși de la muncă din străinătate. Pe aici lumea investește mult în bolizi, în special tineretul, fiind unul din mijloacele de etalare a reușitei și emancipării. Dimineață tot satul o să vuiască și o să întoarcă pe toate părțile acest accident sinistru. Din păcate, oricâtă morală și pedagogie se face pe marginea unor astfel de incidente, mai nimeni nu trage vreo învățătură din asta. Și dacă se trage, trece repede. Să le fie țărâna ușoară!” scrie pe facebook Valer Simion Cosma.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5