alp
 

Un artist din Bistriţa a luat calea cerului. A slujit peste 40 de ani cântecul popular

Încă un artist din rândul instrumentiştilor a luat drumul veşniciei. În ultima perioadă l-am văzut în central Bistriţei, unde bucuria de a ne întâlni se prelungea în discuţii despre lumea artistic de altă dată. De acum va cânta în ceruri alături de colegii lui din Orchestra Profesionistă Bistriţa Ion Sabadâş, Dumitru Cilica, Sabin Deac.
Acordeonistul Oscar Urs s-a mnăscut în 1942 şi a început să cânte din copilărie. Din 1971 a cantat cu ansamblulrile "Paunita" din Sangeorz-Bai, "Cununa de pe Somes" a Casei Municipale de Cultura, "Doina" al Casei Tineretului, "Balada". Intre 1971 si 1978 a fost dirijor al ansamblului "Codrisorul" al Casei de Cultura a Sindicatelor. Printre interpretii vocali pe care ii admira amintim pe Valeria Peter Predescu şi Cornelia Ardelean Archiudean. Din turneele intreprinse in Suedia, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Germania, Ungaria, Teatrul Balsoi din Moscova a rămas cu amintiri plăcute.
După ce a slujit peste 40 de ani cântecul popular a plecat să se odihnească un pic. Bunul Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică.

.

Comentarii

12/08/17 09:42
Simona

Multumesc ptr respectul aratat memoriei tatalui meu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]