Un grup de tineri din Germania va vizita judeţul, în baza cooperării dintre Consiliile Judeţene Bistriţa-Năsăud şi Kyffhäuser

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va aproba, în şedinţa ordinară, proiectul de hotărâre privind finanțarea primirii în anul 2018 a grupului de tineri din districtul Kyffhäuser, Landul Thuringen, Republica Federală Germania, în cadrul schimbului de elevi între județul Bistrița-Năsăud şi districtul Kyffhäuser.

În fapt, este vorba despre aprobarea unei sume de 17.800 lei pentru asigurarea resurselor financiare necesare, urmând ca decontarea efectivă a banilor cheltuiţi să se realizeze pe baza documentelor justificative conform legislației în vigoare.              

În 2017, un grup de elevi de la Liceul Tehnologic Special ”Sfânta Maria” din Bistrița au participat la tabăra de tineret de la Allmenhausen, din districtul partener Kyffhäuser. Anul acesta, un grup de 15 tineri însoțiți de coordonatorul Matthias Kopka din districtul partener Kyffhäuser se va deplasa la Bistrița. În ceea ce priveşte primirea grupului de elevi germani, cazarea și masa poate fi asigurată de Şcoala Profesională Specială „Sfânta Maria” Bistriţa. Sumele achitate de Şcoala Profesională Specială „Sfânta Maria” Bistriţa pentru cazarea la pensiuni și mesele servite în timpul excursiilor organizate, precum și eventualele taxe de vizitare a unor obiective turistice vor fi decontate în baza documentelor justificative prezentate Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, pet total fiind estimate la 17.800 lei.

În baza Acordului de Cooperare încheiat la data de 22.11.2006 între Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Consiliul Judeţean Kyffhäuser (Landul federal Thuringen) din Germania, începând cu anul 2008 s-au derulat în fiecare an, schimburi între tineri români şi germani din cele două judeţe partenere. În cadrul acestor schimburi, s-au deplasat atât tineri din judeţul nostru în tabere de tineret din judeţul partener german, cât şi tineri din Germania au venit în judeţul nostru. Acţiunile s-au desfăşurat în reciprocitate şi prin aceea că judeţul gazdă a asigurat cazarea, masa şi programul pe perioada şederii, în sarcina oaspeţilor căzând asigurarea transportului până la destinaţie şi înapoi.

          

 

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]