VIRGIL OVIDIU POP, COMANDANT DE REGIMENT

Locotenent colonelul dr. Virgil Ovidiu Pop, originar din Prundu Bârgăului, dintr-o familie de cunoscuţi profesori, a fost numit, la 1 octombrie 2009, commandant al Regimentului 30 Gardă şi Protocol "Mihai Viteazul", unitate de elită a armatei române, înfiinţată încă din anul 1930.

Virgil Ovidiu Pop a urmat cursurile Liceului Militar "Ştefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc, Academia Forţelor Tereste "Nicolae Bălcescu" la Sibiu şi Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" la Bucureşti, unde şi-a luat şi doctoratul în ştiinţe militare. A comandat subunităţi de valoare, de la pluton şi până la nivel de batalion, ajungând la 4 octombrie 2004 în fruntea Batalionului 30 Vânători de Munte "Dragoslavele" şi având în palmares mai multe misiuni internaţionale, în Kosovo (2006) şi Afganistan (iunie 2008 – februarie 2009), unde a fost, pentru prima dată, un comandant român peste 650 de militari.

La ceremonialul de predare – primire, a comenzii, au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Argeş, Primăriei Municipiului Câmpulung Muscel, comandanţi ai unităţilor din garnizoană şi alţi invitaţi, fiind citit ordinul de numire al ministrului şi având loc înmânarea, din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, a unei plachete de recunoştinţă pentru activitatea depusă de lt. col. dr. Virgil Ovidiu Pop în timpul celor 5 ani aflat la comanda vânătorilor de munte musceleni. Din partea ministerului, comandantul bârgăuan a primit o altă plachetă de recunoştinţă şi însemne ale vânătorilor de munte, alături de urarea de a ajunge la cel mai înalt nivel ierarhic, militar, după cum se menţionează într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5