Zi de mare sărbătoare, la Coşbuc. Oficialităţi şi artişti de renume, alături de comunitate

Sărbătoarea comunei Coşbuc, ajunsă la cea de-a II-a ediţie, a reunit, întreaga comunitate de pe Valea Sălăuței, alături de oficialităţi şi artişti de renume. Şi în acest an, organizatorii – Primăria comunei Coşbuc, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” şi Parohia Ortodoxă Coşbuc – au ales data de 15 august, zi de mare sărbătoare a creştinătăţii, dar şi prilej de reîntoarcere acasă a fiilor satului de peste tot din lume.

Îmbrăcaţi în frumoasele costume populare, cei din Coşbuc şi-au onorat străbunii şi patronul spiritual, în unitatea credinţei strămoşeşti. După slujba de la biserică, primarul Ioan Pavelea a premiat  cuplurile longevive ale comunei, care au aniversat 50 de ani de căsătorie. De asemenea, au fost distinşi elevii cu rezultate deosebite în anul şcolar 2017-2018.

         Senatorul Ioan Simionca, deputaţii Daniel Suciu, Ioan Simionca, liderulPMP –Eugen Tomac, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Ioan Ţintean, secretarul de stat Sorin Roşu Mareş de la Ministerul Agriculturii au dat curs invitaţiei primarului Ioan Pavelea, viceprimarului Alin Demian, fiind oaspeţii celor din Coşbuc,

         Pe scenă au evoluat interpreţii Floarea Bulz, Nicoleta Pop, Voichiţa Groza, elevii Şcolii Gimnaziale „George Coşbuc” şi Ansamblul folcloric „Păunaşii Salvei”. Un moment aparte a fost dedicat locuitorilor Coşbucului de către artiştii Ansamblului profesionist „Dor Românesc” – Cristina Retegan, Veronica Bălan, Larisa Bozbici şi Nicolae Cioancă. Invitată special la această ediţie din Anul Centenar a fost îndrăgita interpretă Vlăduţa Lupău. Spectacolul a fost prezentat de Iosif Ciunterei.

„Satul care ni l-a dat pe Coșbuc, poetul țăranului autentic, și-a serbat în zi de sărbătoare fiii. Nu puteam lipsi de la a doua ediție, mai ales că am fost și la cea inaugurală și le-am promis lui Alin Demian și Ioan Pavelea că voi fi alături de ei și anul acesta. În plus, m-am revăzut și cu lelea Floarea Cosmi din Runc, despre care scriam acum 12 ani. Alte vremuri, alte îndeletniciri, aceleași emoții alături de oameni speciali. La mulți ani celor din Coșbuc, de acasă și ajunși peste tot în lumea largă!”,  a transmis deputatul Daniel Suciu.

„Astăzi, 15 August, celebrăm „Sărbătoarea Comunei Coşbuc”. Alături de localnicii acesteia și alături de colegul nostru, George Coşbuc, au fost prezenți preşedintele Filialei ALDE BN, Ioan Ţintean, senatorul Ioan Simionca, secretarul de stat, MADR, Sorin Roșu-Mareş, secretarii coordonatori, Constantin Braşoveanu și Nicu Popescu și domnul Sângeorzan Pavel. 

Ne bucurăm ca am putut fi alături de ei într-o zi așa importantă!”, a precizat staff-ul ALDE BN.

Împreună cu echipa PMP Bistrița, am onorat invitaţia domnului Ioan Pavelea, primarul comunei George Coșbuc, de a participa la Zilele comunei. A fost un eveniment extraordinar, organizat în localitatea unde s-a născut poetul George Coșbuc, cunoscut drept “poetul țărănimii”, cel care a cântat în versurile sale frumuseţea statului românesc, redescoperită în zi de sărbătoare în toată profunzimea sa fermecătoare”, a scris liderul PMP, Eugen Tomac. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]