Ziua porţilor deschise la Penitenciar

Sărbătorirea Zilei Personalului din Administraţia Naţională a Penitenciarelor în data de 29 iunie, odată cu prăznuirea patronilor spirituali Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, constituie un bun prilej pentru dezvoltarea unui model de promovare la nivel comunitar a tradiţiilor organizaţionale ale instituţiei noastre.

Începând de ieri au debutat activităţi care urmăresc celebrarea Zilei personalului din Penitenciarul Bistriţa, structurate pe două planuri: activităţi dedicate lucrătorilor unităţii, respectiv acţiuni desfăşurate cu persoanele private de libertate. Echipa de fotbal a persoanelor private de libertate s-a deplasat la Penitenciarul Oradea, pentru a onora invitaţia de participare la cea de-a patra ediţie a competiţiei "Cupa de Vest", organizată de penitenciarul gazdă. Întrecerea se bucură de participarea echipelor de fotbal ale persoanelor private de libertate din penitenciarele Baia Mare, Satu Mare, Gherla, Bistriţa, Deva, Arad şi Timişoara. Asăzi, începând cu orele 13.00, Ansamblul Folcloric "Balada" din Bistriţa va încânta personalul şi persoanele private de libertate cu un spectacol de cântece şi dansuri tradiţionale. Spectacolul va fi încheiat cu un recital de muzică de petrecere al formaţiei artistice a persoanelor private de libertate. Luni, Ziua Porţilor Deschise, oferă posibilitatea reprezentanţilor societăţii civile de a vizita penitenciarul, în scopul cunoaşterii realităţii obiective din mediul carceral.

Marţi, la sediul unităţii, P.S. Vasile Someşanul, episcop - vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului – va oficia o slujbă arhierească, la care vor participa atât personalul, cât şi persoane private de libertate. Miercuri, Anonimus – trupa de teatru a persoanelor private de libertate – va pune în scenă în piesa "Trişez cu viaţa", după un scenariu realizat de Claudiu Komartin, Ana Toma şi Camelia Toma, bazat pe un text dramatic ce cuprinde însemnări ale persoanelor private de libertate care au participat la ateliere de scriere dramatică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5