Ziua Voluntarilor Mici. La acţiune, principele Nicolae şi Tiberiu Uşeriu. 23.000 de elevi din cinci județe au colectat deșeuri din plastic

Ziua Bună!  E Ziua Voluntarilor Mici. Nu mai puțin de 30 de camioane au plecat dis-de-dimineață, împreună cu voluntarii Asociaţiei Tășuleasa Social, pe rute din 5 județe, ca să colecteze deșeurile din plastic adunate de elevi în vacanța de Paști. Punctul final de întâlnire este municipiul Cluj-Napoca, de unde acestea vor fi preluate de către diverşi operatori din domeniu.

Aproximativ 23.000 elevi și profesori din 174 de școli din judeţeleBistrţa-Năsăud, Sălaj, Cluj, Maramureş şi Suceava,au adunat în timpul vacanței de Paște deșeurile din plastic. Această provocare a venit în urma unei caravane de informare și de conștientizare asupra efectelor negative ale deșeurilor din mase plastice, atunci când acestea nu sunt reciclate. Au fost împărțiți 50.000 saci din plastic 100% reciclat și 23.000 calendare în format A3 din hârtie reciclată. „Nu am salvat încă planeta, dar suntem cu un pas mai aproape!”, au transmis cei de la Tăşuleasa Social.

Din judeţul nostru, participă de elevi şi profesori din peste 40 de  şcoli. Toţi elevii implicaţi au primit anul trecut, de Crăciun, cadouri din partea partenerului Tăşuleasa Social din Germania - "Cavalerii Ioaniţi" - iar acum vor întoarce gestul prin a oferi un cadou naturii, obiectivul acţiunii fiind de a se colecta aproximativ 100 de tone de deşeuri din plastic.

La această acţiune şi-au anunţat participarea principele Nicolae şi soţia acestuia, Alina Binder, precum şi câştigătorul ultramaratonului 6633 Arctic Ultra, Tiberiu Uşeriu, care se ocupă de coordonarea activităţilor Tăşuleasa Social împreună cu fratele lui, Alin.

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]