În 18 decembrie, olimpicul Rareş Buhai va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa

Săptămâna viitoare, olimpicul Rareş Buhai va primititlul de cetăţean de onoare din partea municipiului Bistriţa, pentru rezultatele deosebite obţinute la concursurile internaţionale la care a participat, iar profesorul acestuia, Constantin Gălăţan, va primi premiul de excelenţă. Rareş Buhai, absolvent al Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu", este în prezent student al prestigioasei universităţi Massachusetts Institute of Technology — MIT.

"Vom avea în 18 decembrie Premiile municipiului Bistriţa, iar debutul acţiunii va fi cu înmânarea titlului de cetăţean de onoare lui Rareş Buhai, care va veni, acasă, în data de 18 decembrie, şi cu această ocazie îi vom înmâna diploma de cetăţean de onoare.

Sunt la ora actuală 44 de propuneri, mai puţine ca în anii precedenţi şi asta, deoarece, la învăţământ sunt numai 17 propuneri, iar, aici, în anii trecuţi, aveam mult mai mulţi. La sport sunt 13 propuneri, ştiinţă 5 propuneri din care 4 pentru titlul de doctor şi unul pentru un brevet de invenţie, 5 propuneri pentru cultură, 3 propuneri diverse şi o propunere pentru premiul de excelenţă. E vorba de domnul profesor Constantin Gălăţan, cel care predă informatica la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu şi care a fost profesorul care l-a îndrumat pe Rareş Buhai. Evenimentul va avea de la ora 18.00, în Teatrul de vară”, a declarat primarul Ovidiu Creţu într-o conferinţă de presă.

Tot în acest an, au primit titlul de cetăţean de onoare tenorul Ştefan Pop şi soprana Anita Hartig.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5