În 2014, Primăria Beclean se mută de la castel

Cu documentaţia făcută încă de anul trecut şi în proceduri de licitaţie pe Sistemul Electronic de Achiziţii Public derulate în 2013, Primăria Beclean îşi construieşte sediu nou, în fosta clădire a popicăriei de pe Aleea Trandafirilor. Investiţia cu finalitate în 2014 presupune un total de aproximativ 2 milioane de lei din resurse locale şi are drept argumente uzura fizică a actualei locaţii în care funcţionează administraţia publică locală şi imposibilitatea renovărilor de rigoare, în condiţiile în care imobilul, în fapt castelul contelui Bethlen, se află de multă vreme în proceduri de retrocedare.
Deocamdată s-a lucrat de degajarea terenului, mai exact la demolarea fostei popicării şi a cantinei sociale care a funcţionat, cândva, pentru amărâţii locului. Desfiinţarea acesteia a fost strâns legată de opţiunea beneficiarilor care, aflându-se în imposibilitatea de le avea pe toate cele necesare traiului de zi cu zi, s-au văzut nevoiţi să optez pentru ajutoarele băneşti în schimbul celor culinare. Protecţia socială derulată în aceşti termeni la Beclean nu se limitează, însă, la atât. Un adăpost pentru oamenii străzii se află în curs de amenajare în fosta incinta a Jandarmeriei, instituţie pe cale să se mute în maternitatea din vremuri apuse a oraşului, evident, după recondiţionările de rigoare.
Inițiativa de edificare a sediului administrației beclenare face parte dintr-un plan mai amplu de reconfigurare a zonei centrale a orașului de pe Someș, în cadrul căruia au început să se materializeze, în imediata vecinătate, pe bani de la bugetul de stat, Judecătorie nouă și Parchet pe măsură.

Comentarii

05/01/14 18:42
Leon

Tanarul edil al orasului Beclean s-a dovedit a fi un bun gospodar si,ca urmare,a
facut multe inzestrari in urbe.Daca ar fi sa-l criticam pentru un fapt marunt,ar fi
asfaltarea ulitei pricipale,dar numai pe jumatatate,din satul Coldau.Probabil,o va
face si ceilalta jumat6ete in anul electoral,2016,in schimbul voturilor,asa cum
fac orice numai sa le obtina,toti politicienii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5