45 de brazi confiscaţi de jandarmi

Joi 15 decembrie a.c., jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa–Năsăud, aflaţi într-o acţiune organizată cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic „Dealu-Negru”, au depistat doi bărbaţi care transportau ilegal un număr de 45 de brazi.

Ioan L. de 30 de ani şi Reinhard B. de 19 ani, ambii din Cuşma, nu deţineau documente legale de transport pentru cei 45 de brazi, ca urmare li s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 2.000 de lei, pentru transport de material lemnos fără documente legale, conform legislaţiei legale în vigoare.

Brazii au fost ridicaţi în vederea confiscării, fiind predaţi pe bază de proces-verbal reprezentanţilor Ocolului Silvic „Dealu-Negru”.

Acţiunea a vut loc pe raza Ocolului Silvic „Dealu-Negru”, scopul acesteia fiind prevenirea tăierii, transportului şi comercializării ilegale a brazilor de Crăciun dar şi a materialului lemnos.

Primul transport ilegal de brazi de Crăciun a fost depistat de jandarmi în seara zilei de luni 28 noiembrie 2011, când au fost depistaţi 110 brazi, a căror valoare a fost stabilită de către organele silvice, la nivelul de aproximativ 7.000 de lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5