5 criterii după care să alegi mănușile de box ideale pentru tine

Boxul este un sport complex, bazat pe tehnică, forță și pe capacitatea de a rezista în ring, fizic și mental, în fața unor pugiliști la fel de bine pregătiți. Însă echipamentul joacă un rol la fel de important, deoarece asigură confort deplin, mobilitate excelentă si un nivel ridicat al siguranței. 

Dacă vorbim despre echipamentul de box, mănușile reprezintă cel mai important element al acestui kit, atât în sala de antrenamente, cât și în ring. Achiziționarea acestora trebuie raportată la factori decisivi pentru atingerea performanței. 

Cauți mănuși de box? Îți recomandăm să fii atent la:

1. Natura activității sportive 

Dacă te antrenezi, trebuie să porți mănuși de box cu mai puțină căptușeală în zona monturilor, astfel încât să ai o percepție mult mai bună asupra intensității loviturilor. De asemenea, este important să simți constant “pe pielea ta” impactul fizic, pentru a gestiona mult mai bine această senzație, atunci când te afli în ring.

Dacă ești pugilist aflat la primele sesiuni de antrenament, alege mănuși de box prevăzute cu un strat mai mare de căptușeală, ideale atât pentru sparring, cât și pentru lovituri la sac. În cazul în care participi la competiții, există mănuși de box pentru amatori și pentru profesioniști. 

Mănușile dedicate amatorilor au un nivel de mai mare de căptușeală, pentru siguranță suplimentară. În schimb, modelele pentru pugiliștii profesioniști sunt prevăzute cu un nivel redus al stratului de căptușeală și, de regulă, se închid cu șiret. 

2. Sistemul de închidere 

Din punct de vedere al modului în care mănușile de box se închid, poți alege între: 

 

Mănuși de box cu sistem velcro 

Sistemul de prindere velcro (cu arici) asigură simplitate în punerea mănușilor. Nu ai nevoie de asistență pentru a le fixa pe mâini, însă dezavantajul acestora constă în faptul că sistemul velcro se slăbește, în urma efortului fizic depus. În consecință, trebuie ajustat periodic. 

 

Mănuși de box cu șireturi

Pentru punerea lor pe mâini, trebuie să fii asistat. Altfel, nu poți realiza nodurile de final, esențiale pentru o fixare optimă. Spre deosebire de sistemul velcro, cel pe bază de șireturi nu se slăbește, așadar, mănușile își păstrează aceeași stabilitate pe mâini, dacă se strâng corect. 

3. Dimensiunile acestora 

Sistemul de măsuri este asemănător celor pentru diferențierea dimensiunilor articolelor vestimentare: de la S la L. Însă pentru a te asigura că porți mănușile de box potrivite, este important să le probezi înainte. Știi că porți mănușile potrivite dacă acestea nu generează foarte multă presiune, însă nu lasă impresia că joacă pe mâini, chiar și atunci când sunt fixate. 

4. Greutatea pe care o au 

Nivelul de căptușeală determină greutatea produsului, așadar, cu cât mănușile de box au un strat mai gros de material pentru siguranță, cu atât sunt mai grele. Într-adevăr, modelele mai bine căptușite permit un nivel de amortizare a șocurilor mai ridicat, însă împiedică obținerea unui nivel de mobilitate optim. 

De aceea, trebuie să ții cont de acest echilibru, atunci când alegi perechea potrivită pentru tine. Mănușile pentru profesioniști, sau dedicate antrenamentelor de viteză, încep de la o greutate de 227 g. Mănușile de box dedicate pugiliștilor amatori au valori ale greutăților mai mari. 

5. Materialul din care sunt realizate 

Alege manusi de box realizate din materiale de calitate, precum vinilul sau pielea. Acestea sunt deosebit de rezistente în fața șocurilor fizice constante. Prețurile diferă, însă, mănușile din vinil fiind mai ieftine. De aceea, reprezintă o opțiune pentru practicanții de box începători sau pentru antrenamente. Principalul inconvenient este că pot cauza supraîncălzirea mâinilor. 

Spre deosebire de acestea, mănușile din piele se utilizează în competiții, vin cu un preț de achiziție mult mai ridicat, însă asigură un confort sporit. Se mulează excelent pe mână și rămân fixate pe întreaga durată a partidei, pentru siguranță și mobilitate, la fiecare lovitura plasată. 

Acum știi că mănușile de box nu reprezintă un produs universal, ci există o serie variată de criterii la care să te raportezi, pentru a alege potrivit. Ține cont de acestea și comandă online un model realiat din materiale de calitate, cu dimensiuni și greutate adaptate specificului activității.  


 

Imaginea poate fi descărcată de aici

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5