5 efecte ale vitaminei E, în funcție de tipul de ten

Vitaminele sunt esențiale pentru o sănătate de fier dar și pentru întreținerea frumuseții tenului, indiferent de vârstă. Există numeroase vitamine care se găsesc în produsele cosmetice, precum gama de make-up Farmec, vitamina E fiind una dintre ele. Unul dintre cele mai importante beneficii ale vitaminei E? Aceasta este ideală pentru sănătatea pielii și a părului, având un puternic efect antiîmbătrânire. Vitamina E este unul dintre ingredientele care se folosesc în produsele cosmetice și de îngrijire de mai mult de 50 de ani, având numeroase beneficii pentru piele. Vrei să afli de ce merită să introduci vitamina E în rutina proprie? Iată tot ce trebuie să știi, din rândurile de mai jos.

Vitamina E are efect antiîmbătrânire

Cel mai important beneficiu al vitaminei E? Deși, aceasta nu poate stopa procesul natural de îmbătrânire, îi poate diminua efectele. Poți să folosești produse de îngrijire sau de machiaj care au în compoziție vitamina E, fiindcă această substanță are rolul de a menține pielea hidratată și moale. Mai mult, vitamina E reduce ridurile și liniile fine și îmbunătățește aspectul general al pielii. 

Totodată, vitamina E îmbunătățește circulația sângelui și acționează rapid împotriva radicalilor liberi din corp, având și un efect antioxidant.

Vitamina E oferă hidratare intensă

Te gândești să introduci vitamina E în rutina ta de înfrumusețare? Trebuie să știi că vitamina E nu doar că împiedică apariția ridurilor ci menține pielea hidratată și luminoasă, indiferent de tipul de ten.

Pe lângă produsele care conțin vitamina E, poți folosi și vitamina E uleioasă, care se aplică al nivel cutanat. Se recomandă ca această rutină să fie realizată seara, înainte de culcare, pentru că are o textură grasă. Nu trebuie decât să-ți masezi tenul, cu mișcări circulare și blânde, astfel încât vitamina E să intre în piele. Uleiul obținut din vitamina E poate fi lăsat să acționeze și peste noapte, dacă simți că ai nevoie de o hidratare suplimentară.

Vitamina E protejează tenul de razele UV

Pentru că vitamina E este un antioxidant important, are o funcție esențială în îngrijirea pielii. Astfel, poți folosi vitamina E dacă vrei să-ți protejezi tenul împotriva daunelor provocate de razele nocive ale soarelui. În acest mod, vitamina E poate preveni apariția petelor închise la culoare, cicatrizand arsurile solare.

Vitamina E îmbunătățește aspectul pielii

Vitamina E are capacitatea de a reduce ridurile, însă, poate îmbunătăți și aspectul general al pielii, pentru un ten luminos și curat. Folosește produse care conțin vitamina E, astfel încât radicalii liberi să nu ajungă în contact cu stratul superior al pielii.

Vitamina E împiedica apariția acneei

Nu în ultimul rând, vitamina E poate să țină la distanță apariția acneei și tratează cicatricile care apar în urma acestei afecțiuni. Mai mult, vitamina E poate fi o variantă ideală de trata acneea la ten uscat sau normal. Dacă ai tenul mixt, gras sau cu tendință acneică, nu este indicat să folosești produse cu vitamina E, pentru că blochează porii din cauza texturii foarte grase. În caz contrar, poți observa că numărul de coșuri sau de puncte negre se va înmulți.

Bucură-te de un ten sănătos, luminos și curat, ținând cont de folosirea produselor care conțin ingredientele potrivite. Nu ezita să folosești creme și produse de machiaj care conțin și vitamina E, un ingredient minune pentru ten.


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5