5 sporturi indoor perfecte pentru zilele reci de iarnă

 

Dacă ești o fire care se dă în vânt după sport, atunci cu siguranță sezonul rece poate reprezenta o problemă pentru tine. Tenisul de câmp, fotbalul în aer liber ori atletismul sunt discipline sportive foarte atractive și care te solicită în mod deosebit pe parcursul primăverii, verii sau chiar al toamnei. Odată cu venirea temperaturilor scăzute și a precipitațiilor, nu mai poți practica în voie aceste sporturi, astfel că trebuie să te reorientezi. Totuși, alternativele nu sunt deloc puține și prezintă avantaje la fel de mari precum sporturile ce pot fi practicate doar în aer liber. Cu echipamentele potrivite și cu o gândire pozitivă, te vei putea bucura de distracție, relaxare și beneficiile pe care sporturile indoor ți le pot aduce din punct de vedere fizic. Din punct de vedere al vestimentației, este foarte bine să apelezi la treninguri, pentru că ele sunt suficient de comode și călduroase pentru activitățile desfășurate în interior, pe parcursul iernii. Poți achiziționa treninguri pentru bărbați la prețuri destul de accesibile, mai ales că există în prezent și foarte multe promoții. Iată care sunt cinci discipline sportive ideale pentru zilele geroase de iarnă:

Bowling

Bowlingul este un sport foarte popular atât la nivel profesionist, cât și la nivel de amatori. Poți să joci bowling în localuri construite special pentru acest tip de sporturi, iar costul nu este foarte mare. Ai nevoie doar de câțiva prieteni și de o cunoaștere clară a regulilor. Trebuie să știi că elementele componente ale jocului de bowling sunt bila și jaloanele, denumite în mod popular popice. Ai nevoie și de mănuși, dar și de pantofi, care sunt proiectați în așa fel încât să nu aluneci pe suprafața de joc. Jocul de bowling este foarte antrenant din punct de vedere fizic, dar stârnește și pasiunea celor care-l practică, mai ales că o fac împotriva prietenilor. 

Tenis de masă

Un alt sport extrem de practicat în România și nu numai este tenisul de masă. Denumit în mod popular ping-pong, tenisul de masă poate fi practicat atât la simplu, cât și la dublu. În cazul în care joci la simplu, trebuie să știi că un set se desfășoară după regula primului ajuns la 11 și la diferență de două puncte. În cazul în care scorul este 10-10, trebuie să se joace până când unul dintre jucători se distanțează la două puncte. Dacă joci la dublu, atunci seturile vor fi lungi, până la 21 de puncte. Totuși, aceasta nu este o regulă strictă și poți alege să dispuți atât seturi lungi, cât și scurte, în funcție și de preferințele adversarilor. Trebuie să știi că tenisul de masă este foarte solicitant din punct de vedere fizic, ceea ce îl transformă într-o variantă excelentă dacă urmărești să pierzi câteva kilograme. 

Fitness

Iarna poate fi o perioadă excelentă pentru a începe să mergi la sala de fitness. Beneficiile fitnessului nu sunt deloc puține și atrag oameni de pe întreg mapamondul. Prin intermediul exercițiilor, care pot fi atât de forță, cât și de aerobic, îți poți dezvolta musculatura, poți pierde din grăsime și ai și posibilitatea de a-ți crește rezistența la efort. Desigur, pentru a practica acest sport ai nevoie de câteva cunoștințe atât teoretice, cât și practice, iar cel mai recomandat este să ceri ajutorul unui instructor care te va sfătui pentru ce tip de exerciții să optezi, în funcție de nivelul tău fizic. De asemenea, dieta este esențială pentru o evoluție eficientă și sănătoasă. Unul dintre avantajele fitnessului este că există foarte multe săli în orașele din țară, iar unele oferă și program non-stop. 

Înot

Înotul este printre cele mai sănătoase discipline sportive pentru care poți opta, iar avantajul său este că poate fi practicat și pe timpul iernii. Există foarte multe bazine acoperite, iar prețurile abonamentelor nu sunt prea piperate. Înotul este, totuși, destul de complicat și necesită stăpânirea bună a tehnicilor, dacă vrei să profiți la maxim de ceea ce poate oferi din punct de vedere al sănătății și dezvoltării fizice. Ai posibilitatea de a apela la ajutorul unui instructor, care te va ajuta să înoți corect și eficient. 

Darts

Un alt sport pe care îl poți practica indoor, alături de prieteni, este darts-ul. Acesta presupune să arunci la țintă cu obiecte care au în vârf ace. În funcție de locul în care reușești să înfigi acul pe suprafața țintei, obții un număr de puncte, iar la final cel cu punctele cele mai multe câștigă partida. Sportul este foarte interactiv și te solicită și din punct de vedere fizic. 

Așadar, frigul iernii nu înseamnă automat și dispariția opțiunilor de discipline sportive care îți pot asigura relaxarea sau chiar dezvoltarea fizică. Poți apela la suficient de multe sporturi indoor, care te vor face să treci mai ușor peste ger.


Comentarii

07/10/20 17:22
Adriana

Sotul meu este un sportiv innascut. Nu a facut cariera in sport, dar pur si simplu are sportul in sange si ii place competitia. Asa ca de sarbatori si cand e ziua lui ii cumpar tot felul de accesorii sport. Cand a facut 30 de ani i-am luat o sapca de pe 50style.ro. O poarta la fiecare antrenament de tenis.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5