5 trucuri pentru a câștiga spațiu în living

Amenajarea și redecorarea unui living implică abordarea soluțiilor de economisire a spațiu, indiferent de dimensiunile încăperii. Acest lucru se datorează, în prezent, trendurilor de amenajare, care se concentrează pe minimalism, eficientizarea spațiului și funcționalitate.

Aproape toate locuințele decorate modern și într-un stil contemporan au în comun atenția la realizarea unui design aerisit și organizat. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să câștigi spațiu în living:

  1. Folosește piese de mobilier smart

Mobilierul multifuncțional este cea mai bună soluție pentru a economisi spațiu în living. Deoarece tot mai mulți producători se concentrează pe piese de mobilier personalizate în funcție de nevoi, ai acum o gamă variată de posibilități. De la comode, dulapuri și etajere, până la paturi, mobilierul multifuncțional oferă o soluție reală la problema spațiului.

Elementul principal al sufrageriei este canapeaua. Pentru a te bucura de confort și suficient spațiu pentru întreaga familie sau oaspeți, alege colțare extensibile de dimensiunile potrivite pentru living. Acesta poate fi folosit ori de câte ori ai nevoie de un pat comod, atât de către cei care te vizitează, cât și de către cei din familie. 

O astfel de piesă de mobilier te ajută să nu faci compromisuri doar din cauza spațiului redus din living.

  1. Optează pentru o paletă de culori neutră

Dacă spațiul redus este o problemă în livingul locuinței tale, amenajează sau renovează prin alegerea unei palete de culori neutre. Nuanțele neutre ajută la crearea unei senzații de lărgire a încăperii și sunt folosite în majoritatea decorurilor sofisticate sau mai scumpe. Așadar, te poți bucura de un decor cu un buget redus, dar cu efect puternic.

Optează pentru culori precum bej, gri, crem, maro și alb. Dacă nu vrei ca atmosfera din livingul tău să fie una prea rece, include într-o schemă de gri și crem textile în nuanțe mai închise de maro sau chiar cărămiziu.

  1. Decorează pe înălțime

Livingul este o încăpere care include atât piese de mobilier precum canapele, mobilier pentru TV și sistemele de entertainment, dar și biblioteci pentru colecția de cărți a familiei. Pentru ca spațiul din living să nu pară înghesuit și dezorganizat, decorează pe înălțime.

Acest lucru presupune instalarea accesoriilor, precum tablourile sau fotografiile înrămate, cât și să atragi atenția în partea de sus cu ajutorul corpurilor de iluminat impunătoare.

  1. Folosește etajere și polițe

Etajerele și polițele montate individual pe perete sunt o opțiune mai bună, deoarece pot fi instalate deasupra unei canapele, deasupra televizorului sau chiar deasupra caloriferelor din sufragerie. Acest lucru nu ar fi posibil dacă ai folosi corpuri de mobilier care se montează pe perete din partea inferioară, precum dulapuri.

  1. Creează iluzia de spațiu cu ajutorul oglinzilor

Plasarea strategică a oglinzilor de dimensiuni mari în living poate să-ți ofere beneficii semnificative pentru a câștiga spațiu. În special dacă livingul tău este de dimensiuni mici, instalează oglinzi pe un perete care se află în fața geamului, pentru a reflecta cât mai multă lumină.

Lumina naturală este un element esențial al amenajării unui living în care vrei să câștigi spațiu, așa că investește în soluții care ajută fiecare colț din cameră să fie inundat în lumină.

Poți câștiga spațiu prin amenajarea livingului prin optarea pentru mobilier multifuncțional care, dar și prin crearea unei strategii potrivite în ceea ce privește paleta de culori. Alege opțiunile care se potrivesc posibilităților tale și creează confort în livingul familiei tale.

Sursa foto: pexels.com

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5