6 bănci pentru Programul Fermierul

Programul Fermierul va fi reluat de Ministerul Agriculturii pentru susţinerea unor investiţii prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Astfel, agricultorii vor putea contracta credite în valoare totală de 760 milioane lei prin programul “Fermierul” de la şase bănci selectate de Ministerul Agriculturii în urma unei licitaţii. Cele şase instituţii de credit sunt CEC Bank, Banca Comercială Română (BCR), Banca Comercială Carpatica, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale şi BancPost.

Ministerul a scos la licitaţie 760 de milioane lei către băncile comerciale, pentru acordarea de credite, în condiţii avantajoase, agricultorilor care fac investiţii, bani ce provin din Fondul pentru creditarea inverstiţiilor din agricultură.

Din suma totală, cea mai mare parte, respectiv 630 de milioane de lei, reprezintă fonduri din care vor fi acordate credite pentru proiectele eligibile în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală )PNDR). Alţi 30 de milioane de lei din suma scoasă la licitaţie vor fi destinaţi creditării beneficiarilor Programului Operaţional pentru Pescuit (POP), în timp ce 100 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru investiţii care nu sunt finanţate din fondurile UE. Din aceştia din urmă, sume cuprinse între 40-110.000 euro vor fi acordate celor care nu accesează măsurile din cadrul programelor, pentru achiziţionarea de material biologic pentru prima populare cu bovine, ovine, caprine, porcine şi găini ouătoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5