80 de dansatori, din patru generaţii şi foc de artificii la sărbătoarea livezenilor

Duminică, 24 august, în a doua zi a manifestărilor organizate impecabil de către Primăria comunei Livezile, toată suflarea comunei s-a adunat, încă din jurul orei 16.00, la Căminul Cultural, unde avea să se desfăşoare un frumos şi bogat program artistic pe acordurile muzicii de fanfară din Rodna. Una dintre piesele interpretate a fost dirijată de către viceprimarul comunei Livezile, Petru Dorel Cifor, un cunoscător în materie. Pe scena Căminului Cultural au evoluat actorii teatrului de copii şi tineret „Alexandru Misiuga” de la Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” din Bistriţa, după care, în aplauzele spectatorilor, au intrat pe scenă, la invitaţia primarului, prefectul judeţului – Ioan Ţintea, un bun prieten al primarului, preşedintele Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele Alexandru Pugna, administratorul judeţului Florin Moldovan, primarul din Josenii Bârgăului – Tudorel Ciotmonda, şi din Bistriţa Bârgăului – Vasile Laba, cei patru preoţi ai comunei.
Pentru început s-a oficiat o slujbă religioasă de către cei patru preoţi ai comunei, după care primarul comunei, Traian Simionca, a ţinut să puncteze câteva dintre obiectivele realizate sau în curs de finalizare. În continuare a luat cuvântul preşedintele CJ - Emil Radu Moldovan: „Vreau să îl felicit pe domnul Primar Traian Simionca pentru organizare şi pentru faptul că într-o comună cu foarte multe datorii preluate de la fosta conducere a reuşit să facă lucruri importante pentru oameni. Le-am vorbit livezenilor despre investiţiile Consiliului Judeţean în comuna lor: Modernizarea DJ 172G, Cuşma-Livezile, cu o lungime totală de 12,5 km din care până în momentul de faţă am realizat 7 km cu o investiţie de peste 76 miliarde de lei vechi. De asemenea, în urma discuţiilor cu domnul Vicepremier Liviu Dragnea, Guvernul României a alocat suma de 300.000 de lei pentru demararea lucrărilor la DC 6A Livezile – Dumbrava”.
La rândul lui, prefectul Ioan Ţintean, a spus că, deşi situaţia este foarte dificilă are încredere în primarul Traian Simionca.
În prezenţa oficialilor, spectacolul a continuat cu ansamblul folcloric „Nunta Zamfirei” al comunei Livezile, în cadrul căruia au evoluat 80 dansatori din patru generaţii. Alături de aceştia au intrat pe scenă soliştii Ileana Melian, Simona Pop Labiş, Nelu şi Cosmina Cucură şi Olimpia Deneş. Invitaţi speciali artiştii ansamblului „Tulnicul” din Baia Mare şi ansamblul folcloric „Flori de romanaţ” din Dobrosloveni, Olt. Punctul culminant al Zilelor comunei Livezile a fost un frumos foc de artificii, gustat la maxim de mulţimea venită să asiste la acest eveniment major.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5