Accident feroviar la Beclean. TIR încărcat cu lemne, lovit de un tren

Un accident rutier a avut loc în localitatea Beclean, la trecerea de cale ferată spre Nuşeni. Un TIR care transporta material lemnos a fost lovit de un tren cu două vagoane.

La faţa locului au fost trimise un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor, un echipaj de terapie intensivă mobilă, dar şi descarcerarea grea. Şoferul TIR-ului nu prezenta leziuni la prima evaluare medicală, În tren se află aproximativ 60 de persoane, dintre care 17 sunt copii, fiind vorba de un grup organizat.

Opt victime au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cinci persoane (3 adulţi și 2 copii) au fost transportate la spital, de către echipejele SMURD şi de la Ambulanţă, 3 dintre acestea la CPU Beclean şi 2 la UPU SMURD Bistrița. O persoană a fost transportată la CPU Beclean cu o altă maşină, iar două persoane au refuzat trnsportul la spital. 

"Din primele cercetări efectuate de polițiștii de la rutieră și transporturi feroviare la faţa locului, a rezultat faptul că, în orașul Beclean, un bărbat de 35 de ani din Târlișua care conducea un autotren, nu ar fi oprit la trecerea la nivel cu calea ferată când semnalele cu lumini roșii și sonore erau în funcțiune, moment in care a fost accidentat de trenul Regio 15.830 care circula pe relația Cluj Napoca-Bistrița. Atât conducătorul auto cât și conductorul trenului au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul", precizează Crina Sârb, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5