Acţiuni pe linie silvică, desfăşurate de poliţişti

La data de 10 iunie a.c, în urma unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa, Secţiei 5 Poliţie Rurală Petru Rareş, Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud şi specialişti silvici au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.000 de lei, şi a fost dispusă confiscarea a 13,71 mc material lemnos, în valoare de 5.400 de lei.

Astfel, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară, condusă de un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din comuna Bistriţa Bârgăului, care transporta material lemnos pe DJ 171, pe raza localităţii Uriu. În urma verificările efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise în avizul de însoţire nu coincideau cu informaţiile introduse în aplicaţia de urmărire în timp real a masei lemnoase în România. În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, dispunându-se, totodată, confiscarea materialului lemnos, a cărui valoare este de 2.483 de lei, se precizează în buletinul de presă emis de IPJ BN.

La aceeaşi dată, pe DN 17D, pe raza localităţii Rebrişoara, respectiv pe DJ 172, în localitatea Nimigea de Jos, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud au depistat în trafic doi bărbaţi, din comuna Băcia, judeţul Hunedoara, şi din localitatea Parva, care transportau material lemnos fără a avea documentele de însoţire impuse de lege. Bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, de 4.000 de lei, şi a fost dispusă confiscarea materialului lemnos transportat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5