Administraţia judeţeană, în parteneriat cu o firmă din Polonia, intenţionează deschiderea unei pieţe agricole en-gros

O delegaţie a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, condusă de vicepreşedintele Dorin Popescu, a participat, la Rzeszów (Polonia), la conferinţa internaţională „Noile provocări de dezvoltare a sectorului agro - alimentar din Euroregiunea Carpatică”, în urma invitaţiei trimise de Voievodatul Podcarpatia.

          „Scopul deplasării la această conferinţă a fost motivat atât prin dorinţa de documentare asupra unor noi oportunităţi, cât şi legată de intenţia judeţului Bistriţa-Năsăud de a realiza o piaţă agricolă en-gros în parteneriat cu o firmă din Polonia cu experienţă în acest domeniu (Malopolska Wholesale Market S.A. din Tarnow), evenimentul fiind  organizat sub patronajul voievodatului Podcarpatia. În cadrul conferinţei a fost organizat şi atelierul de lucru internaţional “Cooperarea economică în cadrul Clusterului Euroregional AGRO-CARPATIC”, eveniment la care au participat invitaţi din Ucraina, Slovacia, Georgia, România şi Polonia”, precizează vicepreşedintele Dorin Popescu, prin intermediul unui comunicat de presă.

          Cu ocazia acestei vizite vicepreşedintele Dorin Popescu a înmânat o Scrisoare de Intenţie privind încheierea unui Acord de cooperare între Voievodatul Podcarpatia şi C.J. Bistriţa-Năsăud, semnată de către preşedintele C.J. Bistriţa-Năsăud, scrisoare în care, colaborarea în domeniul agricol ocupă un loc central. Rzeszów este capitala Voievodatului Podcarpatia – în poloneză Województwo podkarpackie,  o regiune administrativă în sud-estul Poloniei, care are peste 2 milioane de locuitori şi are un număr de 21 de plese teritoriale, echivalentul judeţelor din România.        Primirea din partea Preşedintelui Voievodatului Podcarpatia - Władysław Ortyl, a fost una excepţională, prilejuită fiind de inaugurarea unui tren de mare viteză, o investţie importantă, care reprezintă un exemplu de dezvoltare în peisajul european.

          Delegaţia română i-a avut în componență pe Florin Căpraru – director A.P.I.A. Bistriţa-Năsăud, Nuţu Tabără – director Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, Eugenia Pop – şef Compartiment Marketing, Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud şi Remus Lungu - consilier superior pe probleme de relaţii externe în cadrul CJ BN.  

***

          Delegaţia bistriţeană a avut şi discuţii bilaterale la sediul Consiliului Voievodatului Podcarpatia, fiind primită de Bogdan Romaniuk – Vicepreşedintele Voievodatului Podcarpatia, împreună cu  Paulina Bąk – şeful Serviciului Cooperare Internaţională, Józef Sztorc, senator, om de afaceri şi promotor al  Clusterului Euroregional AGRO-CARPATIC şi Ignat Timar, business developer, conjudeţean al nostru, stabilit la Cracovia.

          Discuţiile au avut un caracter exploratoriu şi s-au axat pe priorităţile de dezvoltare a celor două unităţi administrativ-teritoriale în perioada de programare 2014 – 2020, precum şi pe identificarea elementelor de interes comun pentru viitoare proiecte comune. La sfârşitul întâlnirii, vicepreşedintele Dorin Popescu a invitat pe omologul său polon să efectueze o vizită la Bistriţa, convenindu-se ca aceasta să aibă loc în prima jumătate a anului viitor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]