Adrian Scridon (AUR Sângeorz-Băi): PSD şi PNL au uitat complet de dascăli. Greva este o opţiune îndreptăţită!

Adrian Scridon, coordonator AUR Sângeorz-Băi, consideră că românilor le-a ajuns cuţitul la os, iar protestele din ultima perioadă sunt îndreptăţite. În opinia sa, vorbim despre un eşec perpetuu al actualei guvernări.

         „Sunt proteste absolut legitime care scot la iveală disperarea oamenilor. Nu se mai poate aşa. Problema cea mare este că nimeni din Guvern nu se gândeşte la cetăţeni, la pensionari, la salariaţi, la categorii defavorizate. Sunt foarte mulţi români în suferinţă. Pe lângă aceste proteste anunţate, jumătate din copiii ţării au plecat flămânzi la şcoală. Sunt români care azi dimineaţă au trebuit să aleagă dacă îşi iau de mâncare sau lasă bani pentru medicamente. Sunt părinţi care plec după copiii care au plecat dincolo de graniţe. Toate acestea sunt problemele noastre. Suferinţa lor ar fi trebuit să fie suferinţa politicianului român. Oamenii sunt disperaţi, puterea de cumpărare a scăzut, preţurile sunt uriaşe, veniturile tot mai mici. Sunt oameni aflaţi în pragul falimentului personal care nu ştiu ce vor face luna viitoare”, a declarat Adrian Scridon.

         Acesta s-a referit şi al protestele din Educaţie, menţionând că învăţământul trebuie să fie o prioritate, iar demnitatea dascălilor trebuie să fie redată şi printr-o salarizare adecvată, după performanţă. „Nu putem spera la viitor dacă la temelie nu se află o bună educaţie. (...) PSD şi PNL au uitat complet de dascăli. Greva este o opţiune îndreptăţită, o opţiune de protest care vizează o finanţare corespunzătoare a sistemului educaţional. Lipsa de respect afişată de conducătorii ţării nu face decât să confirme dezinteresul lor faţă de educaţie şi faţă de românii angajaţi în sistemul de învăţământ. Dacă educaţie nu e, nimic nu e”, a declarat coordonatorul AUR Sângeorz-Băi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5