Agrosem Bistriţa – o firmă care pune la dispoziţia fermierilor seminţe de legume şi nu numai

- Interviu cu d-nul director Pavel Someşan

- Deşi este foarte cunoscută în judeţ şi în afara acestuia, vă rugăm, d-le director, să reamintiţi cititorilor noştri, producători agricoli şi fermieri, câteva date despre Agrosem Bistriţa
-Firma pe care o conduc, Agrosem, Calea Moldovei (lângă Cibela), a fost înfiinţată în anul 1971, fiind singura unitate de comercializare şi producere a seminţelor de legume. În toţi aceşti ani am oferit cantităţi mari de seminţe celor care au apelat la serviciile noastre. Fiind cea mai veche unitate şi-a câştigat o piaţă de desfacere considerabilă, respectându-ne clienţii, beneficiarii noştri.
- La ora actuală, care este stadiul aprovizionării cu seminţe?
- Deşi încă iarna nu se lasă dusă, totuşi, semnele primăverii sunt vizibile. Ca atare, şi noi ne-am străduit să ne aprovizionăm cu toate soiurile şi speciile de seminţe. La ora actuală sunt aduse în unitate, în proporţie de 95%, toate seminţele necesare, atât pentru agenţii economici, cât şi pentru persoane fizice, pentru cei care se ocupă în propria grădină de legume. Avem, ca atare, toate soiurile şi speciile de seminţe care se pretează condiţiilor judeţului.
- Cum ne putem da seama că seminţele pe care le procurăm poartă marca Agrosem?
- În primul rând, seminţele Agrosem circulă cu certificat de calitate. Acestea provin, seminţele, din staţiunile legumicole renumite din ţară, precum şi din import. În principal, au fost testate, verificate, pentru a corespunde cerinţelor climaterice ale judeţului nostru. În al doilea rând, aş dori să subliniez că seminţele marca Agrosem pot fi procurate de la unitatea proprie de pe Calea Moldovei, lângă Cibela, în fiecare zi între orele 8-17, iar sâmbăta între orele 8-13.
- Cum staţi cu aprovizionarea judeţului cu sămânţă de cartofi?
- Se ştie că în anul trecut cartofii au fost o problemă şi pentru judeţul nostru. A fost o problemă dificilă şi pentru fermele specializate din Harghita şi Covasna, de acolo de unde noi ne aprovizionăm de foarte mulţi ani. Datorită faptului că Agrosem Bistriţa şi-a menţinut o relaţie, să zic, privilegiată cu fermele de producere a seminţei de cartofi din aceste zone, cu toate dificultăţile întâmpinate anul trecut, doresc să-i asigur pe beneficiarii noştri că vor găsi la noi cantităţile solicitate de cartofi de calitate ireproşabilă.
- Ce precizări aţi mai dori să faceţi, domnule director Someşan?
- În primul rând că vom asigura pentru cei interesaţi seminţe de flori din producţia internă şi din exterior, în special bulbi din Olanda. Apoi, crescătorii de animale, vor găsi la noi seminţe de furaje, respectiv trifoi, lucernă, sfeclă furajeră. De asemenea, nu trebuie să uităm că vom desface prin unitatea noastră îngrăşăminte chimice, erbicide, pesticide, fungicide. Referitor la preţ, Agrosem comercializează cu cele mai mici preţuri seminţele de legume şi nu numai. Aş ruga producătorii agricoli să ne contacteze dacă doresc cantităţi mai mari şi, pe baza unei comenzi ferme, le vom satisface toate cerinţele. De asemenea, îi invit pe toţi cei interesaţi, pe producătorii agricoli, să caute seminţele de legume tip Agrosem Bistriţa fiindcă nu îi vom dezamăgi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5