Ajutor de minimis pentru crescătorii de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa!

Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud informează producătorii agricoli din judeţul nostru că a fost publicată HG 365/7.05.2020 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa” pentru perioada 2020-2022, precum şi a unor măsuri de aplicare a acesteia. Schema de ajutor de minimis se aplică pentru PFA-uri, II-uri, IF-uri, dar şi producătorilor agricoli persoane juridice.

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ o serie de condiţii. Trebuie să deţină exploataţii înregistrate/autorizate sanitar-veterinar, să deţină scroafe din rasele Bazna şi Mangaliţa, înscrise în Registrul genealogic în secţiunea principală la data depunerii cererii de înscriere identificate şi înregistrate în RNE; să deţină registrul exploataţiei în conformitate cu prevederile art. 1 pct. 16 din Norma sanitar-veterinară aprobată prin Ordinul preşedintelui ANSVSA 40/2010; să facă dovada livrării spre comercializare a minimum patru porcei/an / scroafă, la o greutate de minimum 8 kg/cap; să identifice, potrivit legislaţiei, purceii şi să menţină efectivul de scroafe cu care s-a înscris în program pe toată perioada de derulare.

Valoarea ajutorului de minimis este de 1200 lei/scroafă/ an, iar sumele se plătesc într-o singură tranşă pentru fiecare scroafă.

          „Pentru relaţii suplimentare, rugăm producătorii agricoli interesaţi să ne contacteze la telefon 0263.217102 şi email: [email protected]”, transmite directorul executiv al Direcţiei Agricole, ing. Ioan Nuţu Tabără.

Comentarii

15/05/20 11:21
Vizitator

Nu-i asa de simplu. Rasele de porci Bazna şi Mangaliţa sunt pe cale de disparitie. Practic nu mai există nuclee de reproducători "rasă pură" la porcii Bazna sau Mangalita din cauza procesului de "consangvinizare".
(https://rasunetul.ro/atentie-crescatori-de-porci-bazna-si-mangalita-evit...)
Ceea ce se mai găseste pe piată la ora actuală sunt "metişi" care au caracteristici morfo-fiziologice foarte apropiate sau chiar identice cu ale celor două rase Bazna si Mangalita.
Vezi si: https://rasunetul.ro/formarea-rasei-de-porci-bazna-dupa-mutarea-nucleulu...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5