Alin Seserman propune municipalităţii marcarea unor trasee pentru ciclism montan

Consilierul Alin Seserman (PDL) va promova, pentru şedinţa ordinară a Consiliului Local Bistriţa din luna octombrie, un proiect de hotărâre referitor la identificarea şi marcarea de trasee de biciclete în municipiu, pentru amatorii de ciclism montan. Iniţiativa este susţinută de mai mulţi bistriţeni care folosesc bicicleta pentru petrecerea timpului liber.

“Pe lângă deplasarea la locul de muncă sau pentru alte activităţi, tot mai multi bistriţeni folosesc bicicleta în mod regulat ca un sport sau hobby. Cele mai frecvente trasee folosite de aceştia sunt în pădurile din jurul oraşului, respectiv Pădurea Codrişor, Schullerwald, Valea Măgheruşului, Valea Jelnei, Munţii Bârgăului. Toate aceste rute folosite de pasionaţii de ciclism montan sau mountain biking nu sunt semnalizate sau marcate, iar unii dintre ei sau începatorii nu se descurcă atunci când doresc să parcurgă un traseu de câţiva kilometri. Foarte mulţi parcurg anumite rute cum ar fi Bistriţa-Ghinda-Dealu Negru dupa propria orientare, făra marcaje, iar de multe ori întâlnesc maşini şi utilaje care circulă prin pădure, iar în aceste cazuri nu funcţionează nicio regulă de circulaţie”, precizează consilierul democrat-liberal.

Potrivit acestuia, marcarea şi semnalizarea tuturor traseelor şi a drumurilor forestiere sau de pământ este o soluţie. “În unele cazuri se vor folosi plăcuţe simple care vor conţine semne sau mesaje gen “doar pentru biciclete” s.a. Identificarea, marcarea şi semnalizarea acestor trasee şi eventual amenajarea acestora la început de an ar impulsiona şi mai mult folosirea bicicletei in scopuri de petrecere a timpului liber, pentru o viaţă sănătoasă sau ca hobby”, explică Alin Seserman.

Democrat-liberalul bistriţean crede că, dacă ar fi realizate marcaje detaliate, Bistriţa ar putea intra pe harta competiţiilor de maraton sau semimaraton pe două roţi, aşa cum sunt Braşov, Baia Mare, Sibiu, Mediaş etc. “Se poate continua cu concursuri pe timp de noapte în cadrul unor proiecte urbane pentru toate categoriile de amatori de la cei mici la cei mari. Federaţia Română de Ciclism vine în sprijinul desfăşurării unor astfel de evenimente, iar în ultima perioada aceste competiţii au luat amploare în România”, argumentează consilierul bistriţean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5