Am câştigat pariul, dar v-aţi pierdut onoarea, domnilor deputaţi şi senatori din judeţul Bistriţa-Năsăud

Vineri, 16 aprilie, a.c., Filiala 1 Bistriţa a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere, în strânsă colaborare cu Filiala judeţeană „General Grigore Bălan” a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, a organizat o întâlnire cu parlamentarii judeţului Bistriţa – Năsăud. Am pus pariu cu o serie de camarazi de-ai mei că la această întâlnire va veni, probabil, doar un singur parlamentar. Şi am avut dreptate. Aşadar, iată cum am câştigat un pariu pe care doream, din tot sufletul, să îl pierd. Sigur, unul dintre aceşti parlamentari, respectiv domnul deputat Ioan Ţintean, deputat P.N.L., mi-a transmis că, din cauza unor probleme strict personale, nu poate participa la această întâlnire. Un altul, domnul deputat P.S.D., Emil-Radu Moldovan, ne-a comunicat în ziua respectivă că, din cauza pregătirii alegerilor la nivelul organizaţiilor, nu poate veni. Ceilalţi parlamentari, respectiv: senatorii IOAN SBÎRCIU – P.D.-L.; DĂNUŢ-ALEXANDRU PRUNEA – P.S.D. şi deputaul IOAN OLTEAN, - P.D.-L. ne-au considerat probabil, o cantitate neglijabilă de votanţi şi nu au răspuns în nici-un fel invitaţiei noastre, adresate fiecăruia dintre ei, cu cinci zile înainte ! Singurul care a răspuns invitaţiei noastre a fost DOMNUL DEPUTAT IOAN BOTIŞ. L-am trecut cu litere boldate şi cu titlul de DOMN şi OM pentru că a dovedit respect pentru cetăţenii judeţului, respect pentru contribuabili, demnitatea şi onoarea cuvântului dat.

Am fost educat de părinţii mei inoculându-mi-se dictonul: „Respectă, dacă vrei să fii respectat !” Această educaţie am primit-o în cei şapte ani de acasă. Şi ca o consecinţă, am aplicat şi inversul: de ce să te respect, dacă TU nu MĂ RESPECŢI ? Probabil că respectivii senatori şi deputatul Ioan Oltean, consideră că sunt aleşi pe viaţă, sau că, până la alegeri mai este ! Pe viaţă nu sunt aleşi, până la alegeri or mai fi doi ani şi ceva, dar să nu uite, cetăţenii respectivi că alegerile sunt uninominale ! Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere, vă comunică de pe acum, că la alegerile viitoare, membrii săi componenţi, cadre militare provenind din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, din alte structuri ale sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, vor urmări cu perseverenţă (puteţi citi, chiar, cu înverşunare) respectarea întocmai a legilor ţării cu privire la cumpărarea voturilor, (adio pungi cu zahăr, ulei şi alte tipuri de mită electorală), vă promitem să facem plângeri penale, individual, nu numai celor care vor proceda astfel, ci şi candidaţilor nominali care vor folosi astfel de procedee ! Evident că vom urmări cu perseverenţă, cu deosebire, pe cei care NU RESPECTĂ ARMATA ROMÂNĂ, pe cei care NU SE RESPECTĂ PE EI, pe cei care atacă direct SIGURANŢA NAŢIONALĂ, militând, pe toate căile şi prin toate mijloacele, pentru PROMOVAREA INTERESELOR PERSONALE, DE GRUP şi DE GAŞCĂ, împotriva INTERESULUI NAŢIONAL!

La întâlnirea despre care am făcut precizarea la începutul articolului, domnul deputat IOAN BOTIŞ, a ascultat cu atenţie poziţia exprimată de locotent colonelul în rezervă Matepiuc Gheorghe, reprezentatnt al organizaţiei judeţene „General Grigore Bălan”, cu privire la acţiunile actualei puteri pentru destructurarea statului român, pentru prăbuşirea economiei şi sărăcirea generalizată a populaţiei, precum şi cuvântul colonelului în retragere Filip Dorin, care a prezentat solicitarea membrilor Filialei 1 a Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere ca, în situaţia aplicării şi în armată a Legii unice a salarizării, a Legii unice a pensiilor, să se desfiinţeze TOATE REGULAMENTELE MILITARE şi să se aplice CODUL MUNCII UNIC şi în armată: opt ore de program, dreptul de a nu executa ordinele, desfiinţarea LEGILOR SPECIALE şi PREVEDERILOR SPECIALE din CODUL PENAL care sunt îndreptate împotriva militarilor din sistemul naţional de apărare – dezertarea, înlocuită cu tăierea zilei din salariu, sau cu desfacerea contractului de muncă, etc., etc., etc. !

Domnul deputat IOAN BOTIŞ, a subliniat că poziţia personală în cadrul Comisiei demuncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor a susţinut şi susţine , argumentat, cererile noastre. Totuşi, la întrebarea directă: cum veţi vota domnule deputat, după opinia dumneavoastră sau după cum vă va dicta partidul ? - domnul deputat a răspuns sincer că: după cum îmi va dicta partidul ! Îi atragem respectuos, atenţia domnului deputat Botiş Ioan-Nelu că votul nostru nu va fi PE LISTĂ, ci UNINOMINAL ! În încheiere, domnul deputat Ioan Botiş ne-a promis că va transmite avertismentul locuitorilor judeţului nostru, atât de plastic subliniate de POETUL melegurilor noastre – GEORGE COŞBUC – în ultimele versuri din poezia „Noi vrem pământ !”

Colonel (r) DORIN FILIP

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5