Ambasadorul Vietnamului: ,,M-am îndrăgostit de Bistriţa!”

Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în România, Nguyen Quang Chien, nu este doar un alt ambasador care ne vizitează oraşul. Este un ambasador care a rămas impresionat de centrul istoric al Bistriţei, cu pasajele şi clădirile sale medievale.

Nguyen Quang Chien ştia la fel de multe despre zona noastră, cum ştiu majoritatea străinilor: Dracula şi miturile cu vampiri. Acum cunoaşte un lucru mai important: oamenii din Bistriţa.

,,Am făcut un tur al oraşului şi m-am îndrăgostit de oraşul dumneavoastră, m-am îndrăgostit de Bistriţa, de istoricul clădirilor. De asemenea, numele oraşului Bistriţa este legat şi de mitul lui Dracula. (…)Sunt impresionat de amabilitatea şi ospitalitatea cu care am fost primiţi”, a spus ambasadorul Vietnamului la întâlnirea oficială cu reprezentanţi ai Prefecturii Bistriţa-Năsăud.

Însoţit de soţia sa, Tran Thi Nga, secretarul La Quang Vinh şi alţi cinci membri ai Ambasadei Vietnamului, ambasadorul a fost primit de prefectul Cristian Florian, discuţiile vizând posibilităţile comune de cooperare şi identificarea domeniilor de interes reciproc.

Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam s-a arătat interesat să mijlocească relaţiile de colaborare în plan economic, cultural, precum şi în alte domenii, între judeţul nostru şi regiuni din Republica Socialistă Vietnam.

Nguyen Quang Chien s-a declarat încântat de vizita făcută la Teraplast, de discuţiile purtate cu oamenii de afaceri, precizând că vizita în judeţul nostru reprezintă doar un prim pas în dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări.

Delegaţia Ambasadei Vietnam a participat şi la un simpozion organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, cu tema ,,Vietnamul - oportunităţi de cooperare”, la care au fost prezenţi şi oameni de afaceri din judeţul nostru.

Programul vizitei s-a încheiat cu un dineu, prilej cu care oficialităţile prezente au avut ocazia să asiste la o demonstraţie de arte marţiale şi să guste din produse culinare cu specific vietnamez.

Vizita de lucru a delegaţiei Ambasadei Republicii Socialiste Vietnam a avut loc la iniţiativa deputatului PDL Ioan Nelu Botiş, reprezentant al Parlamentului României în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Socialistă Vietnam.

Comentarii

28/05/10 14:11
florin AA

daca Domnul Ambasador era trimis la Turnul Dogarilor sa vada ce a mai ramas di expizuitia de masti si papusi Alexandru Misiuga era si mai impresionat! Dar unde sa fie dus daca mi unatia asta de muzeu este inchisa si fara custode ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5