Amenzi de peste 2 milioane lei, aplicate de poliţiştii din Bistriţa

Peste 13.700 de sancţiuni contravenţionale au fost  aplicate şi bunuri în valoare de peste 12.000 de lei au fost confiscate de  poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa, în  primul semestru al acestui an, în urma activităţilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional.

În cursul semestrului I al acestui an, la nivelul Poliţiei Municipiului Bistriţa şi al secţiilor arondate au fost sesizate 1630 de infracţiuni,  19% din acestea fiind descoperite în flagrant.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud, din totalul infracţiunilor sesizate 178 reprezintă abateri la regimul circulaţiei rutiere din care 62 infracţiuni de vătămare corporală din culpă, 39 de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, 35 de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, 33 de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, 5 infracţiuni de părăsirea locului accidentului şi 4 infracţiuni privind refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În primle şase luni, au fost reţinute în vederea suspendării 312 permise de conducere şi au fost retrase 86 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au desfăşurat 626 de acţiuni pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza de competenţă, fiind cercetate 212 persoane, din care 16  au fost şi reţinute. Au fost arestate preventiv 9 persoane, respectiv trei persoane pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, una pentru înşelăciune, una pentru agresiune sexuală şi patru pentru furt calificat.

Activităţile desfăşurate pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza de competenţă au condus la aplicarea a 13.798 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.040.150  lei, fiind confiscate bunuri în valoare de 12.150 lei şi 230,75 mc de material lemnos în valoare de 50.320  lei”, se arată în comunicatul Poliţiei bistriţene.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5