Amenzile neachitate, transformate în ore de muncă în folosul comunităţii

În luna ianuarie a acestui an, instanţele de judecată au soluţionat un număr de 40 de cereri pentru transformarea unor amenzi neachitate în ore de muncă în folosul comunităţii. 

“Procesele-verbale în cauză (46) au fost transformate de instanţă prin hotărâre judecătorească în 758 de ore de muncă în folosul comunităţii. Deşi au fost aplicate la toate actele normative la care Jandarmeria are competenţe, marea majoritate a acestor amenzi au fost pe linie de prostituţie şi cerşetorie, valoarea totală a acestora fiind de 16.000 de lei”, precizează Georgeta Caşvan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

În perioada similară a anului trecut, au fost transformate în 1.518 ore de muncă în folosul comunităţii un număr de 56 de amenzi aplicate de jandarmi şi neachitate de către contravenienţi. Valoarea amenzilor se ridica atunci la 26.220 lei. Începând cu 30 august 2014, prin modificările aduse OG 2/ 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, de către Ordonanţa Guvernului nr. 17 din 2014, competenţa sesizării instanţelor de judecată în acest domeniu revine organelor de specialitate ale primăriilor unde domiciliază contravenienţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5