Anamaria Merdar din Feldru a obtinut locul I la Olimpiada Națională a Meșteșugarilor din Sibiu

Pr. Ioan Clapa

Anamaria Merdar din clasa a VII-a, elevă la Liceul Tehnologic Feldru și membră a Cercului de pictură ”Sfinții Trei Ierarhi” al Parohiei Ortodoxe Feldru, sub îndrumarea directă a domnului profesor Daniel Paneș, a obţinut Premiul I la Olimpiada Națională de Meșteșuguri Artistice Tradiționale, Ediția a XXIII-a, faza națională, la secțiunea ”Pictură icoane pe sticlă”.
Concursul a avut loc în Dumbrava Sibiului la Muzeul în aer liber, ASTRA, în perioada, 25-29 iulie 2018. La acest concurs au participat peste 250 de copii, cu vârste cuprinse între 6-18 ani din toată țara. Copii au prezentat atât juriului cât și turiștilor români și străini, redescoperirea unor activități mesteșugărești traditionale.
În Comuna Feldru există și se menține o strânsă legătură între instituții, Biserică, Școală și Primărie. Datorită acestei colaborări și sprijin reciproc se întâmplă astfel de performanțe. Cei care au încurajat și sprijinit această performanță au fost pr. Toader Grigore, pr. Clapa Ioan, domnul director Călin Sbîrci, și, nu în ultimul rând, domnul primar Tiolan Grigore.
Olimpiada Meșteșugarilor din Dumbrava Sibiului a avut ca temă Centenarul și ca obiectiv principal să reînvie în sufletele copiilor tradițiile și meșteșugurile vechi românești.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5