Andrei a debutat în public. Emoţii pentru tată, poetul Ioan Pintea

Tabăra literară „Lucian Blaga” de la Valea Blaznei a fost dedicată tinerilor scriitori, avându-l coordonator pe criticul literar Ştefan Baghiu.
În sala „Liviu Rebreanu” a Bibliotecii Judeţeane „George Coşbuc” a avut loc un recital de poezie. Tinerii au citit din creaţiile lor, iar criticul literar prof.univ.dr. Ion Pop, invitatul special al taberei, a vorbit despre poezia tânără. Cu acest prilej, a avut prima ieşire publică tânărul poet bistriţen Andrei Pintea, student al Facultăţii de Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Emoţii mari atât pentru el, cât şi pentru tatăl lui, poetul Ioan Pintea, pe a cărui urme calcă. În faţă, în public, a fost şi mama, care a urmărit cu atenţie fiecare cuvânt, fiecare gest al tânărului, jurista de la Consiliul Judeţean, fiind, probabil, cu cele mai multe emoţii. Totul a ieşit bine, tânărul fiind lăudat de criticul Ion Pop, asemănându-l cu Aurel Pantea: "La Andrei este o încercare de a comenta scrisul, sintaxa , gramatica şi o raportare la real. O încercare de inventivitate care lipseşte la textele altor tineri. Văd un drum sclipitor. "
Felicitări Andrei ! Porţile poeziei au fost deschise !
Au recitat Alexandru Văsieş,Bogdan Coşa, Andrei Dosza, Irina Brumă, Deniz Otay, Aurelia Cernat, Ioana Văsieş, Radu Niţescu, Krista Szocs, Vlad Drăgoi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5