ANSAMBLUL FORUMULUI GERMAN, PREZENT LA ÎNTÂLNIREA SAŞILOR DE LA BIERTAN

Sub motto-ul „Prezentului toate forţele, viitorului speranţa noastră”, a avut loc sâmbătă, 22 septembrie 2012, la Biertan, în judeţul Sibiu, cea de-a XXII-a ediţie a „Întâlnirii saşilor de pretutindeni”.
După slujba religioasă desfăşurată în incinta bisericii fortificate, oficiată de episcopul Reinhart Guib şi de preoţii parohi Ulf Ziegler şi Johann Zey, a urmat programul cultural în deschiderea căruia a concertat fanfara „Harmonie” a Forumului German din Bistriţa. Numeroase formaţii de dansuri săseşti din Braşov, Codlea, Sibiu, Sebeş, Reghin, Tg. Mureş, Sighişoara şi, bineînţeles, trupa „Regenbogen” din Bistriţa şi-au etalat cu această ocazie portul şi dansurile tradiţionale.
La acest eveniment, medalia „Honterus” a fost decernată lui Ortrun Rhein, personalitate de referinţă a vieţii culturale germane din România.
La eveniment au participat, din partea consiliului director al F.D.G.-Bistriţa, Thomas Hartig (director executiv), Karina György (referent pentru tineret) şi Ioan Arcălean (referent cultural). Nu a lipsit nici de această dată cercul de lucru de mână al Bisericii Evanghelice.

Prof. Ioan Arcălean
(referent cultural al F.D.G.-Bistriţa)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5