Legislativul oraşului Năsăud

A aprobat PUG-ul şi RLU-ul urbei

Legislativul oraşului Năsăud a aprobat în şedinţa ordinară de zilele trecute Planul Urbanistic General al oraşului Năsăud (PUG), document de mare importanţă, ca şi Regulamentul Local de Urbanism, realizat de SC Atelierul Autonom de Proiectare” SRL Bistriţa, fiind înregistrat la Primăria oraşului Năsăud încă din 16.04.2008, şi expus pentru cetăţenii urbei pe holul Primăriei în 15.08.2008, pentru consultare.

În PUG-ul nou al oraşului Năsăud sunt definite zonele cu risc de alunecări şi cele inundabile, precum: zona rampei de gunoi a oraşului, perimetrul Zăvoi, apoi, străzile: Găgi, Avram Iancu, Ioan Drăgan (fostă Coastei I), Emil Rebreanu (fostă Coastei II). De asemenea, au fost înscrise pe lista monumentelor istorice ale oraşului, clădirile Grupului Şcolar Silvic şi ce a Colegiului Naţional „George Coşbuc”. O altă corectură este cea referitoare la delimitarea extravilanului faţă de intravilan cu respectarea cursurilor de apă ce traversează urbea.

Primarul oraşului Năsăud, ing. Dumitru Mureşan, a adus la cunoştinţa consilierilor locali faptul că acţiunea s-a finalizat în şase luni de zile, adică la jumătatea perioadei estimată pentru efectuare, investiţia scoţând din bugetul local suma de 10.000 lei.

Şi-a numit reprezentanţii în Adunarea Generală a UCGN

În aceeaşi şedinţă a legislativului local năsăudean, consilierii au trebuit să desemneze doi reprezentanţi dintre ei în Adunarea Generală a Uniunii Comunelor Grănicereşti Năsăudene care se va desfăşura în cursul lunii viitoare.

Primul, propus de primarul Dumitru Mureşan, în persoana juristului George Pop, secretarul oraşului, a primit girul legislativului local, urmând a fi propus şi al doilea reprezentant. Preşedintele de şedinţă, consilierul Macedon Iepure îl propune pe prof. Romulus Berceni, consilierul din partea PD-L care nu acceptă. Consilierul Cornel Cifor vine imediat cu propunerea ca prof. Gavrilă Onul, directorul GSŞ şi consilier în mandatul trecut şi reprezentant al CL şi UCGN să rămână în continuare în funcţie, dar propunerea nu a fost validată pe motiv că nu mai face parte din legislativ. Atunci a venit propunerea consilierului PNL, ing. Viorel Naşcu, care-l viza pe colegul de partid, ing. Petru Drăgan, propunere validată de legislativ.

Aşadar, jr. George Pop şi ing. Petru Drăgan vor reprezenta legislativul năsăudean şi oraşul Năsăud la întâlnirea în care, se pare, va fi aleasă o nouă structură de conducere a UCGN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5