Aşa da ! Poliţista ce îşi respectă meseria !

Sâmbătă, în cadrul Târgului Mare al Bistriţei, a avut loc ceremonialul militar şi religios de la Monumentul din Parcul Eroilor (lângă Prefectură). Pentru buna desfăşurare a evenimentului, circulaţia a fost oprită pe B-dul Republicii. Blamăm de multe ori poliţiştii, neştiind câtă răbdare şi muncă de lămurire trebuie să aibă ei cu fiecare dintre noi în parte.
La intersecţia str. Bistricioarei cu Piaţa Petru Rareş (lângă Coroana), un poliţist local, timp de aproape trei ore, pe o căldură infernală, era în drum, lângă maşina poliţiştilor, ghidând şoferii spre strada Dornei. Din redacţia „Răsunetul”, am observat cu câtă diplomaţie le explica şoferilor, ce nu întotdeauna aveau cuvintele "ortodoxe" la ei acasă, că nu pot merge spre sensul de la intersecţia B-dului Republicii cu B-dul 1 Decembrie, decoarece acolo este un eveniment.
Peste tot în lume, în asemenea cazuri, circulaţia este oprită pentru ca Armata să poată defila, peste tot se înţelege acest lucru, doar noi devenim, uneori, recalcitranţi şi nu ne interersează nici dacă este vorba de cinstirea eroilor.
Am avut fel şi fel de experienţe cu poliţiştii, inclusiv cu cei de la circulaţie, care, oprindu-mă pe dreapta, mi-au tăiat-o sec: „Ştiu că sunteţi de la presă şi o să faceţi circ”, dar şi cu cei de la Poliţia Locală, care mi-au spus „Dacă nu aţi mai prezenta zilele acestea la scenă, am sta şi noi acasă”. Nu se poate pădure fără uscături, după cum spunea şi unul dintre conducătorii lor. Am avut însă şi experienţe frumoase, cu oameni deosebiţi din Poliţia bistriţeană.
În acest caz, poliţistul pe care l-am urmărit, fără să mă vadă, nu mă cunoaşte şi nici nu l-am cunoscut până atunci. E plin de poliţişti care îşi arată râvna când sunt văzuţi de presă sau de şefii lor. Acum poliţistul îşi făcea meseria neştiind că de sus, de la un geam, cineva îl urmăreşte. Şi sincer nici nu aveam această intenţie, însă văzând claxoanele unor şoferi şi modul în care a reacţionat poliţistul m-a făcut să fiu cu un ochi la ceremonial, cu altul la modul în care se desfăşurau lucrurile în intersecţie. Am crezut că este de la Circulaţie şi am aflat mai apoi, interesându-mă, că este de la Poliţia Locală. Este vorba de Tania Georgiu, pe care vreau s-o felicit pentru modul în care a ştiut să-şi facă meseria exemplar. Recunosc că, poate, personal m-aş fi enervat pe unii dintre şoferii care nu ştiu să respecte legea. Nu este uşor să stai în stradă şi să ai de-a face cu fel şi fel de caractere. Tania a fost calmă, arătând că este o personalitate puternică şi că ştie să-şi facă aşa cum trebuie meseria. Este unul dintre sutele de poliţişti şi jandarmi pe care îi are judeţul nostru. Sunt convins că mulţi dintre ei îşi fac datoria aşa cum trebuie. Eu am văzut-o la faţa locului pe Tania Georgiu, în momentele în care ascultam discursurile oficialităţilor şi tot ceea ce se întâmpla la Monumentul Eroilor.
Felicitări, Tania Georgiu! Am simţit nevoie să scriu aceste lucruri şi să spun că avem oameni în poliţie cărora merită măcar, din când în când, să le spunem un „Mulţumesc!”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5