Aspecte importante înainte de achiziţionarea unei maşini

Maşina este considerată un lux, însa este extrem de necesar. Există foarte multe motive pentru care unele persoane nu se pot dezlipi pur şi simplu de mijlocul de transport personal. Totuşi, pe lângă confortul asigurat de o maşină personală şi de disponibilitatea ei, are nevoie şi de diferite lucruri care să contribuie la întreţinere şi la menţinere.

                Stim cu toţii că o maşină reprezintă în primul rând o investiţie care contribuie la buna  funcţionare şi deplasare. Ei bine, în momentul în care problemele majore se rezolvă în timp util, maşina va fi funcţională pentru o perioadă cât mai lungă de timp. De asemenea, problemele minore trebuie să fie rezolvate la timp pentru a nu se produce agravarea lor şi pentru menţinerea siguranţei şoferului.

                Cercetătorii americani au descoperit de curând că proprietarii de maşini investesc cel puţin un sfert din valoarea totală a autovehiculului în întreţinerea ei. Pe scurt, oamenii care deţin o maşină investesc sume importante în intreţinerea maşinii, dar şi în combustibilul consumat de aceasta.

                Oamenii se interesează înainte de a-şi achiziţiona o maşină şi de preţurile elementelor consumabile. De exemplu, studiile demonstrează că 46% din proprietarii de maşini se interesează din timp de costuri chiar şi dintre cele mai minore. De la role de cauciuc şi până la scule din garaj, costuri totale aferente unei maşini şi întreținerii acesteia, se calculeazâ în ce măsură se merită o anumită investiție pe termen lung.

                Pe lângă costurile propriu zise ale unei maşini, cercetătorii demonstrează şi faptul ca o mare parte a veniturilor este investită în taxe şi impozite. Aceste plăţi pot fi uneori chiar mai mari decât costul efectiv al maşinii, în cazul în care aceasta este cumpărată second-hand.

                Un alt aspect care trebuie să fie discutat este tocmai faptul că cei mai mulţi oameni preferă să achiziţioneze o maşina în regim second-hand. Ei bine, urmarea acestui fapt este absolut vizibilă: orice maşina îşi va pierde valoarea de îndată ce nu va mai fi nouă şi astfel se vor înregistra costuri inutile de multe ori.

                Cele mai multe persoane aleg să îşi cumpere o maşina pentru a produce diferite sume de bani. Maşina trebuie să eficientizeze timpul de muncă şi să ajute în producerea unor surse de venit şi nicidecum să fie utilizată doar ca un simplu mijloc de transport cu care să ne deplasăm până la serviciu şi inapoi.

                Pentru că se considera că astfel costurile se pot micşora, mulţi oameni aleg să cumpere maşini neînmatriculate, urmând ca ulterior să se producă acest lucru. Însă în momentul înmatriculării unei maşini se înregistrează diferite costuri. Înmatricularea presupune plătirea unor la taxe la politie, ANAF, primărie, etc.  Este nevoie de obţinerea unui certificat de Autenticitate şi de Cartea de identitate a maşinii, de trecerea pe un nume a autovehiculului, apoi se pretinde o taxa de mediu, o taxa la CEC, precum şi alte taxe pentru numere preferenţiale. Pe lângă aceste taxe trebuie să adăugăm şi costurile RCA-urilor care sunt de multe ori semnificative. Astfel, o maşina trebuie să fie cumpărată în cazul în care aveţi neapărată nevoie şi în cazul în care aceasta uşurează munca de zi cu zi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]