Astăzi, în direct, Anchidim Pavelea – primarul comunei Runcu Salvei

Primarul comunei Runcu Salvei, Anchidim Pavelea, pe lângă faptul că este un primar activ, optimist, este şi unul dintre cei mai răzbătători primari din judeţ. Se implică sub toate aspectele în absolut toate problemele cetăţenilor în fruntea cărora este şi-i ocârmuieşte cum poate mai bine, pe primul plan punând binele comunei, a concetăţenilor săi.

Iată ce ne-a mărturisit: „Comuna Runcu Salvei va avea, în cel mai scurt timp, un Centru de Informare Turistică. Spun aceasta deoarece am obţinut, prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) suma de 200.000 euro, bani europeni, care să ne ajute să promovăm turistic zona în care convieţuim. Proiectul este în faza de licitaţie a execuţiei investiţiei, fiind ferm convins că zona Runcului are un potenţial turistic deosebit. Mă gândesc, în primul rând, la Biserica de lemn „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, care are o vechime de 255 ani (construită în 1757), fiind declarată monument istoric. De asemenea, avem drumul de acces către Munţii Ţibleşului, dar şi ansamblul de case ţărăneşti din comună. Acest Centru de Informare Turistică va ajuta şi la informarea celor interesaţi, a iubitorilor zonei, despre obiectivele turistice din localităţile limitrofe (Telciu. Coşbuc, Salva, Chiuza, Nimigea, Zagra) sau apropiate (Parva, Rebrişoara, Rebra).

În acest nou an (2012), vom finaliza lucrările demarate pe Măsura 322 a Programului de Dezvoltare Rurală – investiţii în valoare de 2,5 milioane de euro, fonduri europene. Este vorba despre: dotarea Căminului Cultural cu instrumente, mobilier, garderobă; promovarea ansamblului „Roata”; asfaltarea Drumului Comunal 21 pe un tronson de circa 7 kilometri care face legătura cu DN 17D; construirea unui grădiniţe în care vor învăţa două grupe de preşcolari şi achiziţionarea unui buldo-excavator necesar întreţinerii drumurilor, deszăpezirii etc.

Sperăm ca aceste obiective să fie finalizate cât mai repede, în paralel noi vom soluţiona toate problemele runcanilor, preocupându-ne în acelaşi timp şi obţinerea de noi finanţări pentru alte investiţii necesare bunului trai al runcanilor”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5