Comunicat de presă

Autoritățile bistriţene, întâlnire cu constructorii din județ

 

Un nou imbold înspre o schimbare a legislației a fost dat către autoritățile statului român de către agenții economici din domeniul construcțiilor din județul Bistrița-Năsăud care s-au întâlnit cu dl. primar Ioan Turc, dl. președinte al CCIBN Vasile Bar, dl. subprefect Ioan Zăgrean, dl. Gratian- Alexandru Morariu- comisar şef Garda de mediu, dl. Valerian Salagean- Agenția națională de resurse minerale,  dl. Ioan Sever Roman- director Agenția pentru protecția mediului BN, dl. Teodor Hasmasan- Director Agenția națională Apele Române S.G.A. Bistrița și dl. Cristian Găzdac- Agenția națională pentru arii naturale protejate.

Cu fiecare întâlnire pe care CCIBN o organizează în sprijinul agenților economici, există o dorință și totodată o speranță ca vocile unite ale mediului de afaceri și problemele întâmpinate de aceștia să găsească o rezolvare. Constructorii își doresc o procedură simplificată și un pachet de măsuri benefice pentru oinițiativă legislativă mai accesibilă de a obține avizele și autorizațiile necesare efectuării lucrărilor în construcții și în carierele de piatră.

Tergiversarea documentelor, termenele prea lungi pentru avize, pentru verificarea dosarelor, emiterea autorizațiilor și a actelor de reglementare în aceste domenii, taxele exagerate pe care trebuie să le plătească, practic taxă la taxă pentru a primi permisiunea de începere a unei lucrări, generează pierderi fantastice constructorilor an de an.

Reprezentanții mediului de afaceri din construcții doresc să fie găsită o soluție care să genereze  modificări ale legislației în acest domeniu, reducerea termenelor, a taxelor  și o procedură mai simplificatăa documentelor care să permită începerea și derularea lucrărilor în condiții normale.

 Se va întocmi o listă cu problemele întâmpinate , iar cu sprijinul Instituției Prefectului BN, va fi trimisă către Ministerul Mediului și reprezentanții Guvernului României în speranța unei soluții viabile.

Luciana Nistor

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5