BAC-ul între copiere cu mobilul şi sinucidere

Ieri a debutat a doua sesiune a examenului de bacalaureat de anul acesta, la care sunt înscrişi 575 de absolvenţi ai clasei a XII-a. La proba de limba română oral au fost aşteptaţi ieri, la singurul centru din judeţ, Şcoala Generală nr.1, Bistriţa, un număr de 170 de elevi.

Nu putea să treacă neobservată nici această sesiune de bacalaureat, încă din prima zi un elev fiind prins încercând să copieze prin intermediul unui telefon mobil. Acesta a fost exclus din examen, deoarece supraveghetorii au constatat că se uita pe ecranului mobilului, unde avea arhivate date despre operele literare, având o nouă şansă de susţinere a BAC-ului doar în vara anului următor.

Fiecare elev va susţine, până pe 27 august, examenul la proba la care nu a luat cel puţin nota 5, în sesiunea anterioară, urmând ca pe 29 august să fie afişate rezultatele parţiale, iar pe 1 septembrie rezultatele finale.

Premergător debutului sesiunii de toamnă a bacalaureatului, duminică noaptea, în jurul orei 3.30, o absolventă, de 19 ani, a unui liceu bistriţean, de loc din Năssăud, s-a aruncat de pe Pasarela situată deasupra străzii Industriilor. Primele ipoteze fiind acelea că tânăra nu a putut trece peste faptul că a picat una dintre probele examenului de bacalaureat susţinut în vară. Gestul ei a fost fatal.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5