Băile Figa se deschid în 10 iunie! Tarife la nivelul anului trecut, cu dublu acces!

Primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, a declarat că Băile Figa vor fi deschise oficial în data de 10 iunie. Toţi cei care vor trece pragul staţiunii vor beneficia de facilităţile zonei. „Infrastructura vechilor băi, pentru că avem deja 15 ani, s-a ridicat la un nivel la care eram obligaţi. Avem acolo cele două investiţii care se finalizează – Centrul Social de Zi – dl. ministru Boloş mi-a promis că va fi acolo, la inaugurarea, pe 27 iunie. Cu aceste investiţii mari, Centrul Recreativ Legacy şi Centrul Social de Zi, toată infrastructura din jurul băilor s-a ridicat la un alt nivel. Am făcut mari reabilitări acolo, totul s-a înnoit.

         Potrivit primarului Moldovan, tarifele au rămas la nivelul anului trecut. Taxa de intrare este 20 lei/zi, până vineri, iar în weekend – 30 lei. Turiştii vor putea folosi ambele centre, atât piscinele din staţiune, cât şi facilităţile din Centrul Legacy. „Nu secretul tarifelor a fost la Băile Figa, ideea e să putem atrage cât mai mulţi turişti. Nu e simplu să promovezi o zonă turistică de la zero. Am văzut că şi canalele TV naţionale ne ajută şi e un mare plus pentru viitorul acestei staţiuni”, a explicat edilul Becleanului.

         Primarul Moldovan a adăugat că numărul locurilor de cazare creşte în fiecare an, iar la noul concept Grădina Urbană Transilvană vor fi făcute 200-300 de noi concesiuni de teren pentru hoteluri, pensiuni şi magazine, un orăşel turistic. "Vor fi 200 de magazine turistice, oricine poate să vină să-şi ia un magazin şi să facă ce crede el că e profitabil pentru o zonă turistică aşa cum este Băile Figa. Deja se pretează pentru că avem tot anul acoperit cu ofertă turistică, mai mult că avem un cartier de case cu aproximativ 1000 de oameni, construim şi un bloc ANL. Cu miile de turişti pe care-i avem zilnic, va fi o zonă economică disputată. (...) Pentru hotelieri nu era atractiv, îşi făceau un calcul pe tot anul, dar având aceste două oferte, de recuperare, de recreere, infrastructură, cred că vom fi pe harta doritorilor să-şi construiască un hotel", a explicat el.

         Pe 30 mai, primarul Nicolae Moldovan va fi într-o vizită la Bruxelles, alături de Corina Creţu, Răzvan Nicolescu, Hilde B, un arhitect renumit, şi cu reprezentantul ADR Nord-Vest.

"Vom avea o întrevedere la Bruxelles pentru a perfecta Grădina Urbană Transilvană, unde în Comitetul Regiunilor din luna octombrie va fi prezentat acest proiect, de o însemnătate foarte mare a viitorului turismului în Beclean.   În 21-22 iunie, cu nerăbdare aştept, va avea loc Gala de premiere, în cadrul competiţiei New Eopean Bauhaus.  Este pentru prima dată când un proiect din România a fost selectat la această gală. Fiind trei concurenţi, deja suntem pe podium, dar eu am speranţe că putem obţine cel puţin locul doi sau unu, pentru că am văzut că e votat şi, în comparaţie cu Belgia şi Danemarca, noi credem că al nostru e mai valoros", a concluzionat primarul Nicolae Moldovan.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5