Becleanul are senator şi în legislatura 2016 - 2020

Cu 49 de procente adjudecate duminică, în urma alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, PSD şi-a consolidat poziţia de lider la Beclean, la diferenţă substanţială faţă de celelalte formaţiuni politice cu reprezentativitate pe plan local. Rezultatul scrutinului parlamentar românesc nu a fost lipsit, însă, şi de unele surprize, provenite de la partide mai noi sau mai vechi pe scena locală. PNL, de pildă, a ajuns la aproximativ 16,5 la sută, în timp ce UDMR are aproape 10 procente din voturile exprimate în oraş, PMP, ceva peste 9 la sută, iar noul venit USR, 6 la sută; ALDE, în schimb, se situează la 3 la sută din opţiunile votanţilor, la acelaşi nivel cu “alţii”, reprezentând totalitatea celorlalte opţiuni electorale. Participarea la scrutinul pentru stabilirea configuraţiei parlamentare în legislatura 2016 - 2020 a însumat, la Beclean, 43 de procente.
Din punctul de vedere al prim-vicepreşedintelui PSD Bistriţa-Năsăud, Nicolae Moldovan, primarul Becleanului, concluziile bazate pe datele reieşite din votul de duminică sunt pozitive, atâta timp cât “suntem a doua organizaţie din Ardeal” şi “avem puţin peste media naţională”, fapt ce a dus la două mandate de deputat – Doina Pană şi Daniel Suciu – şi unul de senator – Ioan Deneş.
Pe lângă aceştia, judeţul a mai dat un singur parlamantar cert, în persoana liberalului Robert Sighiartău, ceilalţi candidaţi bătându-se încă, la loteria redistribuirilor, pentru un loc în principala instituţie a democraţiei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5